Albirea dentara. 5 lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a urma un tratament de albire.

BUCURESTI - 6 iulie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

In zilele noastre, standardele estetice impuse de societate ii determina pe tot mai multi oameni sa apeleze la tratamente de albire dentara . Multe persoane considera albirea dintilor o modalitate de a-si imbunatati zambetul. Exista numeroase modalitati de albire dentara, inclusiv masuri care pot fi luate de catre pacient de acasa, dar cele mai rapide tratamente raman cele realizate la cabinetul medicului stomatolog. Totusi, ce ar trebui sa stim inainte de a apela la un astfel de tratament stomatologic pentru albirea dintilor?

In zilele noastre, standardele estetice impuse de societate ii determina pe tot mai multi oameni sa apeleze la tratamente de albire dentara. Multe persoane considera albirea dintilor o modalitate de a-si imbunatati zambetul. Exista numeroase modalitati de albire dentara, inclusiv masuri care pot fi luate de catre pacient de acasa, dar cele mai rapide tratamente raman cele realizate la cabinetul medicului stomatolog. Totusi, ce ar trebui sa stim inainte de a apela la un astfel de tratament stomatologic pentru albirea dintilor?

In primul rand, ce reprezinta procedura de albire a dintilor?Acest tratament stomatologic imbunatateste culoarea dintilor si reduce modificarile de culoare pentru un zambet mai frumos. Gradul de albire obtinut nu este acelasi, el variind de la persoana la persoana.

In cazul tratamentul la cabinetul stomatologic, un gel de albire este aplicat pe dintii pacientilor pentru 20 de minute si o lumina speciala este folosita pentru a activa gelul, care actioneaza asupra zonelor cu probleme. Cu kit-ul de albire la domiciliu, pacientul va purta cateva ore sau peste noapte, pe o perioada de cateva saptamani, o gutiera speciala realizata de medicul dentist. Imbunatatiri sunt observate dupa 2 - 5 saptamani. Desi dau rezultate dupa mai mult timp, kiturile de albire sunt mult mai flexibile si la fel de eficace ca un tratament pe scaunul stomatologic.

In al doilea rand, inainte de a incepe un tratament de albire, este necesar un control amanuntit al starii de sanatate orala. De exemplu, prezenta cariilor dentare este o problema. Acestea ar trebui tratate, intrucat gelurile de albire aplicate in timpul albirii pot trece prin fisurile create de carii, ajunge in interiorul dintelui si cauzeaza sensibilitatea dintilor.

In al treilea rand, trebuie identificata o eventuala sensibilitate a dintilor inainte de aplicarea gelului de albire. Acest gel nu se produce nici o sensibilitate permanenta, dar poate provoca disconfort in timpul tratamentului.

In al patrulea rand, albirea dentara nu dureaza o viata. Efectele tratamentului sunt vizibile pentru cativa ani, durata depinzand si de structura dintilor si de substantele colorate consumate (tutun, cafea, ceai, bauturi tip cola). Coloratiile usoare pot fi remediate ulterior si cu un kit de albire la domiciliu.

Nu in ultimul rand, tratamentul profesionist de albire dentara nu ar trebui sa cauzeze daune dintilor. Cu toate acestea, nu ar trebui sa urmati un tratament fara consultarea medicului dentist, care va verifica eventuala prezenta a cariilor si sensibilitatii dintilor. In timpul tratamentului este posibil sa simtiti un usor discomfort, motiv pentru care nu este indicat sa consumati imediat bauturi foarte calde sau reci, citrice sau sa fumati. Efectele vor disparea la cateva zile de la terminarea tratamentului.

Despre Cris Smile

Cabinet stomatologic Bucuresti Cris Smile - va ofera servicii de asistenta stomatologica de calitate superioara la preturi accesibile. Dispune de aparatura performanta si de o echipa de medici specializati in toate domeniile de medicina dentara: implantologie, ortodontie, profilaxie dentara, tratamentul cariilor, estetica dentara, protetica, chirurgie dentara, parodontologie, stomatologie pediatrica.
Politica din domeniul calităţii, promovata in cadrul cabinetului dentar SC Cris Smile SRL Bucuresti asigura orientarea inspre pacient a tuturor proceselor care au loc in cadrul activitatii derulate, prin identificarea nevoilor si asteptarilor acestuia, in scopul satisfacerii cerintelor explicite si implicite privind serviciile si gama de servicii medicale oferite.
Cabinetul stomatologic din Bucuresti Cris-Smile va ofera cele mai bune servicii in materie de stomatologie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cris-smile/albirea-dentara-5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stiti-inainte-de-a-urma-un-tratament-de-albire-