Uleiul de peste - posibila terapie pentru parodontoza!

BUCURESTI - 25 iunie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Stiinta / Cercetare

Parodontoza , inflamatie a tesutului din jurul dintilor, afecteaza mai mult de jumatate dintre adulti si este considerata principala cauza de pierdere a dintilor. Parodontoza este o boala care se poate si este necesar sa se previna, intrucat in stadii avansate poate deveni ireversibila, iar medicii stomatologi se vad pusi in situatia in care nu mai au solutii viabile de tratament. De aceea, cercetatorii fac permanent eforturi pentru a gasi terapii cat mai eficiente, iar ultimele experimente indica descoperirea unui posibil nou remediu: uleiul de peste.

Parodontoza, inflamatie a tesutului din jurul dintilor, afecteaza mai mult de jumatate dintre adulti si este considerata principala cauza de pierdere a dintilor. Parodontoza este o boala care se poate si este necesar sa se previna, intrucat in stadii avansate poate deveni ireversibila, iar medicii stomatologi se vad pusi in situatia in care nu mai au solutii viabile de tratament. De aceea, cercetatorii fac permanent eforturi pentru a gasi terapii cat mai eficiente, iar ultimele experimente indica descoperirea unui posibil nou remediu: uleiul de peste.

Potrivit sciencedaily.com, dr. Alison Coates de la Universitatea din Australia de Sud si colegii sai de la Scoala de Stomatologie din cadrul Universitatii din Adelaide (Australia) au examinat rezultatele a opt studii unice, care au implicat oameni, pentru a evalua daca suplimentarea aportului de ulei de peste in alimentatie ar putea reprezenta un tratament adjuvant pentru parodontoza.

Analiza acestor studii a aratat imbunatatiri in toate cazurile, dar relevante stintific au fost, cu precadere, doua studii in care s-a folosit o combinatie de ulei de peste si aspirina. Cu toate ca nu constituie inca dovezi concludente ale impactului pozitiv in cazul bolilor parodontale, consumul de ulei de peste este recomandat pentru beneficiile sale asupra starii de sanatate in general.

Rapoartele grupului de cercetatori australieni in ceea ce priveste aportul uleiului de peste in reducerea simptomelor parodontozei, reliefeaza faptul ca exista anumite indicii pozitive, dar este nevoie de studii mai bine concepute, care sa evalueze impactul suplimentului in sine, cat si in combinatie cu aspirina, pentru a se putea stabili eficacitatea. In prezent, in Australia este in desfasurare un studiu clinic care se investigheaza efectele de uleiului de peste ca terapie adjuvanta pentru parodontoza.

Despre Cris Smile

Cabinet stomatologic Bucuresti Cris Smile - va ofera servicii de asistenta stomatologica de calitate superioara la preturi accesibile. Dispune de aparatura performanta si de o echipa de medici specializati in toate domeniile de medicina dentara: implantologie, ortodontie, profilaxie dentara, tratamentul cariilor, estetica dentara, protetica, chirurgie dentara, parodontologie, stomatologie pediatrica.
Politica din domeniul calităţii, promovata in cadrul cabinetului dentar SC Cris Smile SRL Bucuresti asigura orientarea inspre pacient a tuturor proceselor care au loc in cadrul activitatii derulate, prin identificarea nevoilor si asteptarilor acestuia, in scopul satisfacerii cerintelor explicite si implicite privind serviciile si gama de servicii medicale oferite.
Cabinetul stomatologic din Bucuresti Cris-Smile va ofera cele mai bune servicii in materie de stomatologie.