Alianţa şi divorţul – Sau cum să strici ceva bun

Iasi - 9 iulie 2014

Comunicat tip General in Politic, Social

O alianță este o uniune contractată între două părți în scopul realizării unor interese. Comune sau separate, aceste interese fac obiectul unor înțelegeri anterioare contractării alianței. Pretențiile ulterioare ale uneia dintre părți pot fi și ele negociate, dar ele nu pot fi constrictive pentru cealaltă parte, altminteri alianța se dezechilibrează.

M-am gândit, în ultimele zile, la această teorie a alianței, în contextul declarațiilor stridente ale partenerului de guvernare . UDMR este o uniune a unei minorități foarte respectate în România și nu se poate afirma că nu a fost prezentă în viața politică la vârf, în ultimii 25 de ani – adică în perioada în care democrația s-a instalat în țara noastră. Cu atât mai ciudat apare reproșul făcut Guvernului că se raliază cu poziția exprimată de Comisia Europeană. Este limpede că ar fi un non sens ca România să nu fie de acord cu Comisia Europeană. Să nu uităm, de asemenea, că România are una dintre cele mai corecte și mai cuprinzătoare legislații vizând minoritățile, din întreaga Europă.

Și atunci, ce își mai dorește UDMR? Eu le dau un sfat amical colegilor maghiari: aveți totdeauna grijă ce vă doriți, că s-ar putea să se îndeplinească!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cristina-nichita3/alianta-si-divortul-sau-cum-sa-strici-ceva-bun