Online Together – Program de training despre combaterea discursului instigator la ură în mediul online

BUCURESTI - 5 decembrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Între 1 noiembrie 2012 - 22 februarie 2013, în Learning House, CROS - Centrul de Resurse pentru Organizații Studențești, organizează proiectul Hate Speech Online: capacity building workshop, proiect derulat cu sprijinul financiar al Fundației Europene de Tineret.

Primul training din proiect are loc pe 7 decembrie, iar aplicatiile sunt deschise pentru urmatoarele 24 de ore.

Online Together –  Program de training despre combaterea discursului instigator la ură în mediul online

Scopul proiectului este de a consolida capacitatea a cel puțin 20 de lideri de tineret pentru a combate limbajul instigator la ură prin intermediul campaniilor de comunicare online. Participanții vor fi selectați din rândul lucrătorilor de tineret, formatorilor, liderilor de organizații de tineret sau din domeniul drepturilor omului, care lucrează cu și pentru tineri.

Formarea pe tema drepturilor omului este facilitată de Vlad Atanasiu, cu o experiență de peste 5 ani în programele de educație pentru drepturile omului , la nivel european. Atelierele de dezvoltare a competențelor tehnice de comunicare sunt facilitate de Elena Dobre, coordonator al comunității de practici New Media School.

La sfârșitul proiectului se dorește crearea unei comunități de lideri pasionați de tematică care să dezvolte 3 proiecte sau instrumente online, dezvoltarea unor competențe de comunicare in mediile digitale și punerea bazelor unei rețele de organizații care să sprijine implementarea în România a campaniei europene de combatere a limbajului instigator la ură în mediul online.

Toți cei care cred că mediul online poate fi valorificat pentru atingerea scopurilor bune, sunt așteptați să se alature cauzei.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul: www.newmediaschool.ro/evenimente/training/2012/12/online-together-drepturile-omului-si-newmedia/ sau o puteți contacta pe Elena Dobre (email: elena@cros.ro, tel: 0722 679 401).

Informații extra:

CROS este o organizaţie de tineret dedicată organizaţiilor non-guvernamentale studenţeşti (ONGS-uri) şi voluntarilor acestora. Misiunea CROS este să crească impactul celor peste 200 de organizaţii studenţeşti din România. În 2013 CROS va lansa prima universitate din România bazată pe autonomie în învăţare, colaborare în comunităţi de practici şi proiecte în viaţa reală.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cros-centrul-de-resurse-pentru-organizatii-studentesti/online-together-program-de-training-despre-combaterea-discursului-instigator-la-ur-n-mediul-online