Internetul si masurile de protectie a utilizatorilor

BUCURESTI - 30 august 2006

Comunicat tip General in IT&C

In urma unui studiu de piata, Secure Computing, compania specializata in protejarea conexiunilor dintre datele informatice, a constatat ca administratorii IT ai laboratoarelor din cadrul institutiilor de invatamant si administratorii Internet Café-urilor sunt asaltati de numarul din ce in ce mai mare de amenintari informatice. Secure Computing declara ca laboratoarele de informatica din cadrul scolilor, liceelor si facultatilor, precum si spatiile publice care permit accesul la Internet se confrunta in prezent cu probleme foarte serioase de securitate, atat externe (atacuri informatice), cat si interne (utilizarea necorespunzatoare a Internetului).

Internetul si masurile de protectie a utilizatorilor

Cele mai grave riscuri de securitate identificate de catre Secure Computing in cursul acestui studiu sunt:
- Virusi informatici
- Spyware si alte coduri malitioase non-virale
- Accesarea de date confidentiale, cu continut indecent sau ilegal
- Postarea online de informatii personale care pot fi utilizate pentru initierea unor atacuri informatice
- Diverse tipuri de agresare a utilizatorilor (pentru mai multe informatii accesati: http://www.usdoj.gov/ag/speeches/2006/ag_speech_0604202.html)

'In prezent, alaturi de implementarea unui sistem solid de securitate in cadrul retelelor informatice, avertizarea tinerilor asupra pericolelor Internetului si educarea acestora in vederea utilizarii corecte a Internetului, sunt elemente vitale de securitate, atat IT, cat si personala,' declara Paul Henry, Vicepresedinte al departamentului Strategic Accounts din cadrul Secure Computing. “Strategia pe termen lung a companiei Secure Computing se bazeaza, atat pe oferirea unor solutii si echipamente de securitate de inalta performanta, cat si pe realizarea si punerea in practica a unui program complex de educare a tinerilor.”

O parte dintre recomandarile de baza facute tinerilor de catre specialistii Secure Computing, in vederea eliminarii incidentelor neplacute pe Internet, sunt:

1. Evitarea postarii de date personale pe Internet: numar de telefon, adresa, scoala, locuri preferate de distractie
2. Refuzarea intalnirilor solicitate pe Internet de catre persoane necunoscute si anuntarea adultilor in legatura cu astfel de propuneri
3. Respingerea propunerilor unor necunoscuti de a fi introdusi in lista de prieteni
4. Evitarea postarii pe Internet a informatiilor confidentiale sau care nu ar trebui vazute de parinti, alti adulti sau colegi

Despre DATACOM

DATACOM
DATACOM, distribuitor autorizat in Romania si Bulgaria al solutiilor CA, Juniper Networks, Extreme Networks si Secure Computing, promoveaza tehnologii care si-au dovedit eficienta in cele importante organizatii din intreaga lume si in peste 350 de companii din Romania. Cu un personal tehnic certificat international, DATACOM asigura partenerilor sai acces la Centrul de Compenta si support help-desk. Pentru mai multe informatii, vizitati www.dtcsw.com.

Secure Computing
Specializata in livrarea solutiilor care protejeaza conexiunile dintre datele informatice, tehnologiile Secure Computing asigura realizarea unui mediu securizat, atat in interiorul, cat si in exteriorul companiilor. Clientii Secure Computing lucreaza in cadrul unora dintre cele mai mari si mai importante retele si aplicatii la nivel international. Majoritatea lor sunt companii listate in Dow Jones Global 50 Titans si Fortune 1000, precum si firme din domeniul financiar-bancar, al sanatatii, al telecomunicatiilor, din sectorul public, invatamant, guverne locale si federale. Secure Computing are peste 17.000 de clienti in peste 100 de tari. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati: www.securecomputing.com
Raluca Poenaru
raluca.poenaru@dtcsw.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/datacom/internetul-si-masurile-de-protectie-a-utilizatorilor