Cum puteti transporta animalele de companie cu avionul?

BUCURESTI - 29 octombrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism, Logistica/Transport

Transportul de animale pe calea aerului face obiectul unor legi diferite, care pot varia considerabil de la o tara la alta. In zilele noastre este, totusi, mult mai usor sa calatoriti cu avionul impreuna cu animalele dumneavoastra de companie. La nivel Uniunii Europene, cel putin, medicii veterinari va pot emite un pasaport european pe baza caruia sa puteti transporta animalele dintr-un stat in altul. Pasaportul este doar una dintre cerintele obligatorii in astfel de situatii, asa ca este bine sa va informati din timp si despre cerintele speciale pe care le impune fiecare companie aeriana .

Transportul de animale pe calea aerului face obiectul unor legi diferite, care pot varia considerabil de la o tara la alta. In zilele noastre este, totusi, mult mai usor sa calatoriti cu avionul impreuna cu animalele dumneavoastra de companie. La nivel Uniunii Europene, cel putin, medicii veterinari va pot emite un pasaport european pe baza caruia sa puteti transporta animalele dintr-un stat in altul. Pasaportul este doar una dintre cerintele obligatorii in astfel de situatii, asa ca este bine sa va informati din timp si despre cerintele speciale pe care le impune fiecare companie aeriana.

In conditiile in care doriti sa calatoriti intre statele Uniunii Europene, trebuie sa luati legatura cu un medic veterinar din tara de origine, de la care puteti lua, in baza unor cerinte, pasaportul european necesar pentru transportul animalului/animalelor de companie. Autoritatile nationale din fiecare tara a UE sunt responsabile pentru emiterea pasaportului pentru medicii veterinari. Noul sistem este valabil doar pentru pisici, caini si dihori domestici. Pentru alte animale de companie , nu este armonizata inca o legislatie la nivelul UE, astfel incat se aplica legislatia nationala.

In scopuri de identificare, animalul trebuie sa fie echipat cu un microcip electronic (transponder) sau sa aiba un tatuaj lizibil. Animalelor de companie foarte tinere, care nu pot fi vaccinate inca, li se poate permite sa calatoreasca fara vaccinare, pe baza conditiilor definite de fiecare stat membru.

Pasaportul pentru animale de companie din UE a fost proiectat pentru a dura intreaga viata a animalului. Cand calatoriti, ca proprietar al animalelor de companie trebuie sa va asigurati ca vaccinul antirabic din pasaport este valabil sau trebuie reinnoita vaccinarea animalului. Unele state membre ar putea alege, de asemenea, sa includa informatii suplimentare in pasaport despre alte vaccinuri si istoria medicala a animalului medical, pentru a face mai usoare controalele sanitar-veterinare, dar aceasta informatie nu este ceruta suplimentar de legislatia UE.

Din ianuarie 2012, trebuie sa administrati cainilor un tratament vermiofug specific, daca doriti sa mergeti cu ei Finlanda, Irlanda, Malta sau Regatul Unit. Acest tratament, aplicat de un medic veterinar, ar trebui sa fie mentionat pe pasaportul pentru animale de companie, iar plecare ar trebui facuta intre una si cinci zile dupa tratament.

Daca doriti sa calatoriti cu animalele de companie, trebuie sa consultati si reglementarile companiei aeriane inainte de a va rezerva biletul de avion. Regulamentele difera in functie de compania aeriana, dar, de obicei, va solicita sa indepliniti urmatoarele conditii:

- Transportati animalele intr-o lada sau o cusca inchisa;

- Asigurati-va ca animalul are toate vaccinurile, certificatele si vize de intrare cerute de tara in care calatoriti;

- Asigurati-va ca animalul este instalat corect, are spatiu suficient in cusca sau cutie si suficienta apa si mancare pentru intreaga calatorie.

Despre DENTAL TOURING SERVICES

DTS Travel Agency este o agentie de turism din Bucuresti ce ofera servicii turistice atat pe piata interna cat si pe cea externa. Ofertele noastre speciale sunt despre circuite, sejururi, curse charter, cazari in Romania, bilete de avion, asigurari medicale, turism dentar, turism seniori, turism scolar, intruniri, rent-a-car, organizari conferinte, congrese, reuniuni, team-building, organizari evenimente, mai pe scurt orice aveti nevoie de la o agentie de turism!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dental-touring-services/cum-puteti-transporta-animalele-de-companie-cu-avionul