Dentcof - Tot ce trebuie sa stii despre un implant dentar.

Timisoara - 27 ianuarie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Tot mai multi pacienti opteaza pentru implanturi dentare, si tot mai multi medici stomatologici se specializeaza in domeniu.

Implant dentar - caz din libraria Dentcof. - Dr. Ioan Cofar

1. Ce este un implant dentar

Implantul dentar este cea mai avansata terapie pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Implantul in sine este o radacina artificiala din titan care se insera in os. Pe el se va fixa un bont protetic, care va sustine viitorea coroana, sau lucrare dentara.

2.Ce tip de implant dentar e cel mai bun?

Nu exista un brand universal mai bun decat restul. Ca in orice piata, exista branduri mai populare sau mai puternice decat altele. Dentiștii preferă un brand în favoarea unui alt brand pe baza experienței lor anterioare, ratei de succes care au avut-o cu diferitele branduri, relația pe care o au cu o anumită companie de implanturi și suportul care îl primesc din partea acelei companii.

Cu cât un implant dentar are un brand mai popular, cu atât este mai scump. Acest cost nu este în mod direct corelat cu rata de succes sau cu calitatea tratamentului în sine. Pe de alta parte exista mii de sisteme de implanturi pe piata, printre care si o multime de companii no-name cu produse care nu au suficiente studii clinice si care prezinta potentiale riscuri.

Ideal este ca dentistul sa recomande cel mai bun tip de implant pentru cazul tau, tinand cont de factori locali cum ar fi densitatea osoasa si tipul de lucrare care va fi sustinuta de implant.

3.Care sunt avantajele unui implant dentar?

previne resorbtia osoasaimpiedica migrarea dintilor antagonistise pastreza intacti dintii veciniofera posibilitatea efectuarii unor lucrari fixe cimentate sau insurubate acolo unde tecnicile clasice indica lucrari mobile sau mobilizabile.

9. Implant dentar sau punte?

Ambele sunt solutii fezabile pentru a inlocui dinti lipsa. Per ansablu, implanturile castiga mai multa popularitate, pentru ca au mai multe avantaje, dupa cum sunt enumerate mai sus. In plus, confortul pacientului este mai mare, potentialul estetic este mai mare. Implanturile dentare sunt prima optiune, in cazul dintilor lispa, dar nu sunt o indicatie absoluta, uneori o punte dentara poate avea mai multe indicatii. Fiecare caz trebuie tratat individual, cantarind cu atentie raportul costuri-beneficii, respectiv riscuri la fiecare optiune medicala.

4.La ce suma se ridica interventia, cu toate costurile incluse?

Un implant dentar costa in medie intre 400 si 600 de euro, iar coroana pe implant costa intre 200 si 400 euro. O consultatie poate determina costul cu exactitate.

5.Doare? O sa ma umflu?

Nu doare. Interventia de implant dentar, se efectueaza sub anestezie locala. Ca si o comparatie, interventia nu este cu nimic mai traumatica decat o extractie. In cazuri mai dificile exista un usor edem, dar nu unul semnificativ.

6.Care sunt riscurile? Care sunt factorii de risc?

Pentru o persoana sanatoasa, la care se planifica corect interventia cu o computer-tomografie, riscurile sunt extrem de reduse.
Factorii de risc sunt boli sistemice precum diabetul, osteoporoza, sau hemofilia, chemo si radioterapia si fumatul. Toate aceste nu sunt contra-indicatii absolute, dar sunt factori de risc substantiali, care trebuie luati in calcul si compensati inainte si in timpul terapiei.

7. Trebuie sa ma las de fumat?

Ideal, da. Fumatul are un efect negativ major. In primul rand sufoca tesuturile de oxigen, care duce la cresterea timpului de recuperare, vindecare. De asemenea, nicotina, are un efect negativ asupra fibrinogenului din sange, substanta care formeaza cheagul, care interfera cu vindecarea normala a tesuturilor si poate duce la complicatii sau esec.

8. In cat timp pot sa am dintii pe implant?

O provizorie vei avea imediat dupa interventie. In functie de stabiliatea implanutui aceasta poate fi fixata pe implantul proaspat inserat, sau poate fi una mobila. Dintii definitivi ii vei avea in 3-6 luni de la interventie, in functie de caz.

Articol scris in viziunea Dentcof,  clinica specializata pe implanturi dentare si reabilitari estetice complexe.

www.dentcof.ro

www.dentcof.it

www.dentcof.co.uk

Str. Simion Bărnuțiu nr. 62, et. 2 și 5, Timișoara