Dezbateri

Definitie Dezbateri

Moment (etapa) al judecatii in prima instanta care are loc dupa terminarea cercetarii judecatoresti. Conform art.340-342 Cod Procedura Penala, dupa terminarea cercetarii judecatoresti se trece la dezbateri, dandu-se cuvantul in urmatoarea ordine: - procurorului, - partii vatamate, - partii civile, - partii responsabile civilmente, si - inculpatului.Presedintele poate da cuvantul si in replica, respectandu-se aceeasi ordine. Presedintele are dreptul sa intrerupa pe cei care au cuvantul, daca in sustinerile lor depasesc limitele cauzei ce se judeca. Pentru motive temeinice dezbaterile pot fi intrerupte. Intreruperea nu poate fi mai mare de 5 zile. Presedintele inainte de a incheia dezbaterile da ultimul cuvant inculpatului personal. In timpul in care inculpatul are ultimul cuvant, nu i se pot pune intrebari. Daca inculpatul releva fapte sau imprejurari noi, esentiale pentru solutionarea cauzei, instanta dispune reluarea cercetarii judecatoresti. Instanta, cand socoteste necesar, poate cere partilor, dupa inchiderea dezbaterilor, sa depuna concluzii scrise. Procurorul si partile pot depune concluzii scrise, chiar daca nu au fost cerute de instanta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Dezbateri? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Dezbateri.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Dezbateri. Definitiile termenilor despre Dezbateri cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Dezbateri, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Dezbateri.