Principii simple pentru suprematia pe Google

BUCURESTI - 10 iulie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Internet

Multi dintre detinatorii de site-uri, in special magazine online, se gasesc intr-o situatie dificila dupa actualizarea algoritmului de indexare si clasificare de catre cel mai popular motor de cautare de pe web-ul romanesc. Google Panda si Google Penguin au derutat atat webmasterii si proprietarii de site-uri cat si specialistii in optimizare si promovare online.
Dupa multe analize, metode si tehnici noi de SEO aplicate pe site-uri de prezentare sau magazine online, am constatat ca pana la urma cheia suprematiei pe Google este simpla si la indemana tuturor.

Principiul de baza pe care ne indeamna chiar Google sa ne construim si sa ne optimizam paginile web este naturaletea continutului si valoarea informatiei prezentate, renuntarea la artificii de a castiga popularitate si link-uri, artificii care, ce-i drept, au tinut pana nu demult. Pentru optimizarea « on page » sau « on site » cum o mai numesc specialistii, este nevoie de continut natural, care sa nu fie sufocat de expresii cheie, acele expresii comerciale care reprezinta pana la urma afacerea sau activitatea de pe site.

De asemenea, un alt principiu important este obtinerea de link-uri catre site in mod natural, din dorinta reala a celor care va apreciaza site-ul de a-l face cunoscut si altora. Motorul de cautare analizeaza link-urile ce trimit catre un site sub mai multe aspecte: cantitativ, calitativ si al relevantei website-urilor de pe care vin link-uri catre site-ul dumneavoastra. Atunci cand Google identifica brusc o cantitate mare de link-uri pe texte-ancora identice care trimit catre site, va considera ca sunt  cumparate si le va cataloga drept spam.

Pentru site-urile penalizate deja de Google Panda si Google Penguin, lupta pentru prima pagina a motorului de cautare nu este pierduta, insa este nevoie de ceva timp si de tehnici foarte stricte de remediere a problemelor ce au dus la penalizare. Cele mai multe dintre site-urile afectate de noii algoritmi de indexare sunt magazine online care au mers pe strategiile de optimizare de tipul formulelor ce variaza la nesfarsit un continut textual oarecare in jurul unui numar limitat de expresii cheie. Pentru aceste site-uri va fi greu sa revina in topurile cautarilor insa nu este imposibil. Daca se renunta la acele formule si se merge strict pe formulari naturale si coerente, site-ul isi poate reveni dupa ce este eliminat un procent de minim 70%-80% din spam.

Pentru personalizarea corecta si optimizarea naturala a paginilor web pe care le detineti, pentru a castiga vizibilitate si popularitate fara riscul de a fi penalizat de actualele si viitoarele modificari de algoritm Google, va invitam sa vizitati site-ul nostru si sa contactati specialistii Dezvoltare-site-seo.ro.

Despre Dezvoltare site SEO

Dezvoltare-site-seo.ro: servicii de optimizare naturala si promovare online, constructie site si webdesign.