DNA SOFTWARE LANSEAZA O NOUA SOLUTIE SOFTWARE: ANTIVIRUS PENTRU MAILSERVER DE LINUX

BUCURESTI - 22 aprilie 2004

Comunicat tip General in IT&C

DNA Software – Reprezentanta Regionala CA va anunta ca recent a obtinut certificarea CAsmart acordata pentru dezvoltarea solutiei antivirus eTrust, oferita de Computer Associates. Plecand de la cererea existenta pe piata, DNA Software, impreuna cu compania internationala Computer Associates, a dezvoltat solutia de antivirus existenta, permitand utilizarea functiilor de antivirus pentru scanarea mesajelor electronice la nivel de server de mail pe Linux.

DNA SOFTWARE LANSEAZA O NOUA SOLUTIE SOFTWARE:  ANTIVIRUS PENTRU MAILSERVER DE LINUX

DNA Mail Scanner, solutia dezvoltata de departamentul de cercetare-dezvoltare al DNA Software constituie o integrare a solutiei software antivirus “eTrust Antivirus” cu serverele de mail pe sisteme Linux.

Noua solutie, DNA Mailscanner asigura integrarea cu servere de mail: Sendmail, Postfix, Qmail pe urmatoarele distributii de Linux: RedHat, SuSe, Slackware, TurboLinux, SCO Linux.

Noua solutie confera utilizatorilor urmatoarele optiuni si beneficii:
•Asigura scanarea tuturor email-urilor care intra sau ies dintr-o companie.
oAtat corpul mesajului cat si fiecare attachment este scanat cu eTrust Antivirus 7.
oArhivele de tip zip, arj, etc. chiar cu parola sunt scanate.
oActiunea intreprinsa asupra email-urilor/attachment-urilor virusate este definibila prin configurare. (dezinfectare, stergere, carantina, alerta, ignorare).
oPe baza potrivirilor de expresii regulate, mesajele spam pot fi detectate si o actiune definibila este intreprinsa.
oPot fi de asemenea definite extensii de fisiere atasate care sunt implicit sterse.
•Flexibilitate.
Usor de configurat. Solutia este “out of the box”, dar optional este posibila constructia unor alte tipuri de arhitecturi (de exemplu, serverul de antivirus poate fi instalat pe masini diferite, datele statistice si rapoartele pot fi trimise catre servere diferite).
•Scalabilitate.
Sunt posibile atat arhitecturi server-multiclient cat si arhitecturi client-multiserver (load balancing).
•Raportare real-time.
Rapoarte statistice ale traficului scanat pot fi obtinute din logurile tinute, dar si prin integrarea cu alte tool-uri specifice. Serverul de scanat poate trimite (configurabil) date statistice la un alt server care poate prelucra real-time datele primite (dimensiunea mesajului, timpul de scanare, numarul de virusi gasiti). Implicit este realizata integrarea cu RRDtool (unealta de raportare grafica sub licenta GPL-free), administratorul avand astfel posibilitatea de monitorizare real-time a serverului de scanare.

Pentru mai multe detalii vizitati
http://www.dnasw.com/solutions/products.php?product=213

Despre DNA Software

DNA Software, Reprezentant Regional Computer Associates, este o prezenta activa pe piata Europei de Est propunand portofoliul avansat eBusiness Computer Associates, care se adreseaza tuturor aspectelor de management eBusiness, incluzand managementul infrastructurii, al proceselor si al informatiei. Eforturile specialistilor DNA Software sunt orientate spre oferirea unor solutii puternice si viabile pentru organizatiile importante, implicate in realitatile est-europene (sectorul comercial, bancar, al telecomunicatiilor, cel industrial etc.). Acest portofoliu eBusiness da organizatiilor posibilitatea de a castiga si sustine avantajul competitiv intr-o era in care viteza, inovatia si acuratetea sunt imperative.
Aurelia Anghel
marketing@dnasw.com