Avanpremiera DokStation 2018: documentarul Placebo – Alt.Russia, proiectat la DESCHIS Gastrobar

BUCURESTI - 7 august 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Joi, 16 august, incepand cu ora 19.30, la DESCHIS Gastrobar (Splaiul Unirii, 160), are loc o noua proiectie in avanpremiera celei de-a treia editii DokStation Music Documentary Film Festival.

Prezentat in premiera nationala, documentarul Placebo: Alt.Russia (2016, regia: Charlie Targett-Adams) este o explorare fascinanta a culturii alternative din marile orase rusesti.

In preludiul documentarului, iO & Calin preiau sunete din discografia Placebo si a zonelor adiacente muzical si le transforma in sinusoide ante-vizionare.

Intrare libera.

poster Avanpremiera DokStation

poster Avanpremiera DokStation

La aniversarea a 20 de ani de existenta, formatia britanica Placebo a primit ocazia unica de a concerta in zece orase din Rusia. Prezentat de basistul Stefan Olsdal, documentarul Placebo: Alt.Russia exploreaza cultura alternativa din marile orase rusesti.

 

In periplul lor prin Rusia, muzicienii britanici se intalnesc cu artisti, arhitecti si celebritati, descoperind comunitatea locala si energia sa creativa, mai putin cunoscuta. Din Krasnoyarsk, in Siberia si pana in St. Petersburg, pe tarmul Marii Baltice, filmul documenteaza turneul Placebo, interactiunile cu personaje locale, cultura alternativa efervescenta, precum si emotiile puternice starnite de concertele intense marca Placebo.

 

„Indiferent ce credeti despre Rusia, nu exista nicio indoiala ca e o tara fascinanta. Cand Placebo au primit oferta de a concerta in zece orase rusesti si de a parcurge distanta dintre acestea cu expresul trans-siberian, a fost clar ca vor avea o experienta unica”, spune regizorul Charlie Targett-Adams.

 

Realizatorul mai multor documentare muzicale despre Heroes Del Silencio, Stereophonics, Graham Coxon sau Bat for Lashes, Targett-Adams mai are in palmares un documentar despre Placebo: „Coming Up for Air” (2012). „In documentarul anterior, m-am axat pe introspectie, asa ca, de data aceasta, am optat pentru o abordare diferita, permitand trupei sa priveasca in exterior.”

 

Placebo: Alt Russia isi propune sa vada dincolo de realitatile economice si politice ce fac obiectul reportajelor despre Rusia, concentrandu-se in schimb pe arta contemporana si cultura urbana, alternativa, ce se distanteaza de influenta Kremlinului, pe diversitatea artistica si pe oamenii fascinanti pe care membrii Placebo i-au intalnit, in periplul lor.

 

A treia editie DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din Bucuresti, va avea loc in perioada 13-16 septembrie 2018. Festivalul va aduce in fata publicului din mai multe cartiere ale Capitalei proiectii, concerte, evenimente si ateliere pentru copii si tineri, atat in cladiri cu istorie si traditie, cat si in spatii neconventionale.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor fi gazduite de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spatiul M60, DESCHIS Gastrobar si Apollo 111.

A treia editie DokStation Music Documentary Film Festival este organizata de Wearebasca si Asociatia DokStation. Parteneri: Centrul Cultural European Sectorul 6 - Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Control Club, Apollo111, Spatiul M60, DESCHIS Gastrobar, CINEPUB.ro, Carturesti, Tananana.