New entry pe piata avocaturii din Romania

BUCURESTI - 14 mai 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Casa de avocatura Dragos Roman | Attorneys at Law a intrat recent pe piata avocaturii din Romania in urma separarii de biroul din Bucuresti al Studio Legale Sutti, reprezentat local de firma Vitzman & Partners.

Dragos Roman | Attorneys at Law s-a format prin asocierea a doi avocati cu experienta in proiecte de mare anvergura pe piata avocaturii de business.

Dragos Roman, managing partner al firmei, 32 de ani, are o experienta de peste 10 ani in proiecte de Real Estate, M&A, Banking & Finance, Comercial, pentru mari jucatori pe piata business din Romania. El a reprezentat clienti precum Bricostore, Real Hypermarket si Metro Cash & Carry in diverse achizitii de terenuri si proiecte de dezvoltare de sute de milioane de euro, in diferite locatii pe teritoriul Romaniei si a asistat Ambasada SUA in proiecte de achizitie imobiliara in Bucuresti.
A fost de asemenea implicat in multiple operatiuni de M&A cross-border, cum ar fi cumpararea fabricii din Romania a societatii americane Andrew Corporation de catre Elcoteq SE, intr-o tranzactie de 20 milioane dolari SUA, sau achizitia unei societati romane de metal recycling, cu o cifra de afaceri anuala de 44 milioane euro, de catre o firma franceza membra a Grupului SUEZ.

Dragos Roman a asigurat consultanta juridica si in ce priveste implicatiile locale ale preluarii JAMDAT Mobile de catre Electronic Arts, intr-o tranzactie de 680 milioane dolari SUA, menita sa asigure leaderului mondial in industria de jocuri video prezenta pe segmentul Mobile. In domeniile Project Finance si Securitization, Dragos Roman a asistat, printre altele, sucursale ale unor mari banci straine in operatiunile de finantare a unor parti din proiectul imobiliar Baneasa, din Capitala. El a reprezentat armatorul cipriot LMZ Transoil Shipping Enterprises, precum si bancile finantatoare ABN Amro si Emporiki Bank, in operatiunile de livrare a doua petroliere construite de santierul naval Daewoo Mangalia, pentru o valoare totala de 60 milioane euro. Dragos Roman a lucrat si la biroul din Milano al Studio Legale Sutti, firma de avocatura cu birouri in Roma, Milano, Genova, Londra, Tokyo, Zagreb, Sofia si Belgrad.

Bodgan Lazar este partener in cadrul firmei si responsabil de departamentul de Litigii precum si de problemele de Dreptul Muncii si de Proprietate Intelectuala. El a reprezentat cu succes diverse societati romane si corporatii internationale in litigii in fata instantelor judecatoresti din Romania. Bogdan are de asemenea o vasta experienta in domeniile Contracte Comerciale si Project Finance, printre activitatile recente in care a fost implicat numarandu-se si asistarea unei banci de investitii austriece in proiecte de dezvoltare de peste 100 milioane euro. Ambii parteneri vorbesc fluent engleza si franceza.

Firma Dragos Roman | Attorneys at Law este activa in toate domeniile de Business Law, avand o prezenta preponderenta in zonele Corporate si Comercial, Bancar si Finantari, Imobiliar, Achizitii Publice si Private, Taxe si Probleme Fiscale, Dreptul Muncii, Proprietate Intelectuala, Litigii etc., numarand printe clienti mai multe societati americane, printre care Electronic Arts, leader mondial in industria de jocuri video, Bluespace Software sau Intertractor America Corp. De asemenea, firma mentine relatii de colaborare cu diverse firme de avocatura straine, locale si internationale, printre care si Norton Rose, Osborne Clarke sau Racine.

In ciuda consecintelor manifestarii crizei economice internationale, casa de avocatura Dragos Roman | Attorneys at Law isi propune in acest an sporirea prezentei pe piata avocaturii atat prin extinderea practicii si dezvoltarea sectoarelor cheie cat si prin pastrarea clientilor din portofoliu si atragerea de noi proiecte, vizand cresterea progresiva a instructiunilor primite de la clienti si parteneri locali si internationali si tintind o cifra de afaceri estimata de 400-500 mii euro.

Despre Dragos Roman | Attorneys at Law

Casa de avocatura Dragos Roman | Attorneys at Law asigura consultanta, asistenta si reprezentare juridica in toate domeniile de drept, in mod special in cele de Business Law. Avocatii firmei au o experienta deosebita in domenii precum Corporate si Comercial, Bancar si Finantari, Imobiliar, Achizitii Publice si Private, Taxe si Probleme Fiscale, Dreptul Muncii, Proprietate Intelectuala, Litigii etc., fiind implicati deseori in consilierea unor mari companii romane si internationale in diverse tranzactii comerciale si proiecte de investitii de milioane de euro.
Dragos Roman | Attorneys at Law
Str. Foisorului nr. 8, F3C, Sc. 3, Ap. 90
Sector 3 Bucuresti
Tel: 031-4255605
Mob: 0744649353
Fax: 031-4255606
Email: office@dragosroman.ro
Web. www.dragosroman.ro
office@dragosroman.ro