Asigurarea pentru locuință: Cum alegi varianta potrivită nevoilor tale?

BUCURESTI - 19 mai 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Conform Legii nr. 260/2008, fiecare proprietar este obligat să-și asigure locuința împotriva cutremurelor, inundațiilor și alunecărilor de teren, procurându-și o poliță de asigurare obligatorie.

Asigurarea pentru locuință: Cum alegi varianta potrivită nevoilor tale?

Pentru îndeplinirea acestei condiții obligatorii de asigurare, s-a înființat societatea de asigurare „Pool-ul de asigurare împotriva dezastrelor” sau, mai pe scurt, PAID, autorizată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. În acest fel, asigurările obligatorii de locuință sunt emise exclusiv de această societate de asigurare.

Proprietarii de locuințe îți pot îndeplini obligația de asigurare a tuturor construcțiilor cu destinația de locuință prin :

încheierea unei asigurări obligatorii de locuință emisă de PAID, așa cum este prevăzută în Legea nr. 260/2008 sau; aceasta asigurare acoperă daunele în cazul celor trei dezastre naturale principale (cutremure, inundații și alunecări de teren)

Asigurarea de locuință facultativă vine să completeze nevoile oamenilor de a-și proteja locuința, bunurile și amintirile pe care și le-au strâns de-a lungul anilor. Până la urmă, casa noastră conține toată viața noastră, este amenajată după preferințele estetice personale și ne menține vii amintirile pe care le avem împreună cu familia și prietenii. Dacă îți dorești mai multă protecție decât oferă o asigurare obligatorie de locuință, iată cum poți să alegi o variantă facultativă care să se potrivească nevoilor tale:

În funcție de costurile pe care le acoperă

Pentru alegerea unei asigurări de locuință facultativă trebuie să ai în vedere tipurile probabile de dezastre naturale și situații pe care le acoperă. Pe scurt, cu cât mai multe evenimente sunt acoperite de o poliță facultativă, cu atât mai bine pentru tine, familia și locuința ta!

De exemplu, asigurarea de locuință de la Eurolife FFH te ajută să-ți protejezi locuința, dar și o serie de obiecte din casă, cum ar fi: electronicele, electrocasnicele, instalațiile, mobila și bunurile personale, echipamentele sportive, instrumentele muzicale și alte bunuri de uz general. Toate obiectele importante pentru tine și familia ta, de care v-ați atașat emoțional, sunt asigurate prin această poliță facultativă.

În funcție de prețul de achiziționare a poliței

Există multe motive pentru care prețurile pentru o asigurare de locuință facultativă diferă de la o companie de asigurări la alta. Un preț mai mic poate însemna mai puține acoperiri: alegi să îți protejezi doar locuința și doar o parte din bunuri.

În funcție de ușurința de achiziționare a asigurării de locuință

Pentru achiziționarea unei asigurări de locuință facultative trebuie să urmezi mai mulți pași, iar dacă această experiență nu este eficientă, rapidă și prietenoasă, s-ar putea să fie dificil să gestionezi procesul. La Eurolife FFH România ai posibilitatea să accesezi produsul de asigurări foarte ușor printr-un formular online, fără a fi nevoit să furnizezi documente suplimentare.

Mai mult, dacă alegi să achiziționezi o asigurare de locuință de la Eurolife FFH România, poți să personalizezi asigurarea în funcție de nevoile personale. Acest lucru înseamnă că ai liberul arbitru de a alege ce e mai important pentru tine și familia ta și ce să protejezi în cazul unor situații dezastruoase.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/asigurarea-pentru-locuinta-cum-alegi-varianta-potrivita-nevoilor-tale