Cele mai bune rețete de vin fiert

BUCURESTI - 29 ianuarie 2024

Comunicat tip General in Sanatate

Unul dintre cele mai plăcute lucruri pe care le poți face în zilele reci de iarnă este să savurezi un pahar de vin fiert, cu aroma sa inconfundabilă. Există numeroase rețete de vin fiert, ce includ diverse combinații ale acelorași ingrediente de bază: vin, zahăr, diverse amestecuri de condimente și fructe. Toate sunt însă delicioase și versatile, putând fi adaptate cu ușurință pentru a te bucura de ingredientele preferate. În acest articol, vei descoperi câteva astfel de rețete care te vor ajuta negreșit să te încălzești în zilele friguroase.

Cele mai bune rețete de vin fiert

Vin fiert cu portocale și scorțișoară

Vinul fiert cu portocale și scorțișoară este una dintre cele mai populare și apreciate rețete de vin fiert. Pentru a pregăti această delicioasă băutură, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

750 ml de vin roșu sec;coaja de la 2 portocale;1 bastonaș de scorțișoară;4 linguri de zahăr.

Într-un vas suficient de încăpător, adaugă vinul, cojile de portocale (tăiate în fâșii subțiri), scorțișoara și zahărul. Adu amestecul la fierbere la foc mediu, apoi redu flacăra și lăsă-l să fiarbă timp de aproximativ 20-30 de minute. Asigură-te că nu fierbe prea tare, deoarece acest lucru poate afecta aromele delicate și va duce la evaporarea alcoolului. După ce vinul fiert s-a răcit puțin, strecoară-l într-un vas nou, pentru a îndepărta cojile și batonul de scorțișoară, și este gata să fie servit. Dacă dorești, poți adăuga o felie de portocală proaspătă sau o bucățică de scorțișoară pentru decor.

Vin fiert cu mere și amestec de condimente

Pentru această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 litru de vin (în funcție de preferințe, poți opta pentru un vin dulce sau demidulce ori poți alege un vin sec, alb sau roșu);4 mere mari, curățate și tăiate în cubulețe;2 bastonașe de scorțișoară;4 cuișoare;2 lingurițe de zahăr brun;1 linguriță de ghimbir măcinat;coaja rasă de la o portocală;sucul de la o jumătate de portocală.

Pentru a pregăti vinul fiert cu mere și amestec de condimente, trebuie doar să combini toate ingredientele într-un vas mare și să încălzești amestecul la foc mediu, până ajunge la punctul de fierbere. Redu apoi focul și lasă-l să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute, astfel încât toate aromele să se amestece și merele să devină moi. După ce este gata, toarnă-l în pahare sau căni și servește-l fierbinte, garnisit cu o felie subțire de portocală sau cu un bastonaș de scorțișoară.

Vin fiert cu miere

Dacă preferi mierea în locul zahărului, această rețetă este perfectă pentru tine. Vei avea nevoie de:

1 sticlă de vin roșu sec (750 ml);3-4 linguri de miere (sau după gust);coaja rasă de la o portocală;2-3 cuișoare;1 bastonaș de scorțișoară;1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată.

Pentru preparare, începe prin a turna vinul într-un vas mai mare și a adăuga mierea. Amestecă bine până când mierea se dizolvă complet în vin. Apoi, adaugă coaja de portocală, cuișoarele, batonul de scorțișoară și nucșoara. Încălzește amestecul la foc mediu și lăsă-l să fiarbă ușor timp de aproximativ 10-15 minute. Acest timp va permite aromelor să se amestece și să se infuzeze în vin. După ce ai obținut o aromă plăcută și intensă, strecoară vinul fiert în pahare sau căni și servește-l fierbinte.

Vin fiert cu piper și alte condimente

Vinul fiert cu piper și alte condimente este o băutură caldă și aromată, perfectă pentru a fi savurată în sezonul rece. Pentru a pregăti această delicioasă băutură, vei avea nevoie de:

1 sticlă de vin roșu sec (750 ml);2 linguri de zahăr brun;coaja de la o portocală;1 baton de scorțișoară;5 boabe de piper negru;1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată.

Încălzește vinul roșu într-un vas adânc, la foc mediu. Adăugă zahărul brun și amestecă până se dizolvă complet. Adăugă apoi coaja de portocală, scorțișoara, boabele de piper și nucșoara măcinată. Amestecă bine pentru a combina aromele. Lăsă vinul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, astfel încât toate condimentele să-și elibereze aromele în băutura caldă. Când este gata, strecoară-l pentru a îndepărta condimentele și coaja de portocală și îl poți servi imediat.

Vinul fiert este băutura perfectă pentru zilele reci. Încearcă și tu rețetele de mai sus pentru a obține o licoare parfumată și aromată, perfectă pentru a fi servită în compania familiei sau a prietenilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/cele-mai-bune-retete-de-vin-fiert