Reguli pentru îngrijirea tenului cu tendință acneică și greșeli de evitat

BUCURESTI - 28 iunie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Tenul gras sau cel mixt poate fi inclus în categoria tenului cu tendință acneică, deoarece excesul de sebum favorizează blocarea porilor și formarea coșurilor și a semnelor acneice.

Reguli pentru îngrijirea tenului cu tendință acneică și greșeli de evitat

Reguli pentru îngrijirea tenului cu tendință acneică și greșeli de evitat

Pentru a limita cât mai mult apariția acestora și a menține un aspect cât mai sănătos al pielii, este necesar să optezi pentru o îngrijire specială a tenului.

În ce constă această îngrijire adaptată tenului cu tendință acneică? Ce greșeli ar trebui să eviți? Află mai multe în cele ce urmează.

Nu sări peste curățarea tenului

Această etapă a rutinei zilnice de îngrijire nu ar trebui neglijată, deoarece aceasta contribuie la prevenirea blocării porilor. Tenul va trebui curățat atât dimineața, cât și seara. Dimineața, acest pas este necesar deoarece producția de sebum este destul de activă în timpul nopții, iar orice exces acumulat la nivelul tenului va trebui îndepărtat. Seara, tenul trebuie curățat de machiaj și de toate impuritățile de peste zi.

Pentru o purificare optimă a tenului, optează pentru produse delicate, cu formulă adaptată tenului acneic. Acestea nu irită tenul și nu conțin uleiuri sau alte substanțe grase care să încarce pielea și să blocheze porii.

Ai grijă la exfoliere

Periodic, este recomandat să îți exfoliezi tenul pentru a îndepărta toate straturile de piele și celule moarte și a-i reda strălucirea. Însă, acest proces va trebui realizat cu grijă. Este posibil ca agenții fizici de natură abrazivă să producă iritații și, astfel, să înrăutățească starea acneei.

Dacă ai pielea sensibilă și ai de-a face deseori cu reacții cutanate după aplicarea a numeroase produse, este recomandat să sari peste acest pas. În cazul în care nu ai avut de-a face cu probleme până acum, încearcă o exfoliere și vezi cum se comportă tenul tău.

Hidratarea este importantă

Multe persoane cred că doar tenul uscat are nevoie de hidratare, însă acest lucru nu este adevărat. Aceasta este necesară oricând, chiar și în cazul tenului gras, cu tendință acneică. Dacă pielea nu este hidratată suficient, aceasta începe să se deshidrateze, iar corpul va încerca să compenseze acest lucru sporind producția de sebum.

Așadar, dacă vei sări peste hidratare, riști să ai de-a face cu și mai multă acnee. Optează pentru produse hidratante cu o formulă mai ușoară, care se absorb rapid și care nu lasă o peliculă grasă pe piele.

Machiajul tenului cu tendință acneică

Chiar dacă ai probleme cu coșurile și punctele negre, poți în continuare să folosești machiaj, însă va trebui să alegi produsele cu atenție. Alege produse non-comedogenice, adică cele cu formulă care nu blochează porii. 

Acestea au textură ușoară, nu conțin ulei și nu încarcă tenul, așa că nu va trebui să îți faci griji în privința lor. Multe dintre aceste produse au și efect de uniformizare, astfel încât să mascheze eficient toate imperfecțiunile.

Folosește produse speciale pentru tenul cu tendință acneică

Pentru a contribui la ameliorarea aspectului imperfecțiunilor și a-i oferi pielii toate substanțele de care are nevoie, alege o gamă de produse pentru ten cu tendință acneică. Acestea vor asigura o îngrijire potrivită astfel încât să te poți bucura de un aspect cât mai frumos al pielii.

Acneea nu reprezintă o problemă gravă, însă aceasta poate cauza un disconfort pronunțat și îți poate afecta încrederea în sine. Pentru a contribui la ameliorarea coșurilor și micilor imperfecțiuni, va trebui să optezi pentru o îngrijire dedicată a tenului, folosind produse corespunzătoare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/reguli-pentru-ingrijirea-tenului-cu-tendinta-acneica-si-greseli-de-evitat