Alegerea centralei termice – recomandarea specialistilor Shop Einstal

BUCURESTI - 11 februarie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Nevoia de a economisi si de a obtine in acelasi timp gradul de confort dorit determina tot mai multi consumatori sa se orienteze catre solutii alternative pentru furnizarea apei calde si a incalzirii. Tot mai multa popularitate castiga astfel instalatiile termice de tipul centralelor, datorita faptului ca eficientizeaza consumul de energie, oferind la orice ora gradul de confort termic cautat.

www.shop-einstal.ro

www.shop-einstal.ro

Alegerea centralei termice potrivite poate fi o provocare, insa in acest sens vin in ajutor recomandarile specialistilor: Shop Einstal – magazin de prezentare si desfacere a echipamentelor si instalatiilor termice si sanitare – ne ofera cateva sfaturi cu privire la aceasta optiune.

            Criterii de alegere a unei centrale termice

          Spre deosebire de caldura si apa calda furnizata in sistem centralizat, detinerea unei centrale termice inlatura neajunsuri precum sistarea acestor servicii sau incarcarea facturilor lunare cu pierderile de pe retea. Alegerea unei centrale termice potrivite este insa la fel de importanta, in caz contrar investitia dovedindu-se a fi una inutila.

            Primul aspect de avut in vedere in momentul in care se ia decizia achizitiei unei centrale termice este reprezentat de dimensiunea locuintei. In functie de suprafata utila se calculeaza si necesarul termic, astfel pentru garsoniere sau apartamente – chiar si apartamente cu 4 camere – pot fi potrivite centralele pe gaz de 24 kW. Pentru case, vile si locuinte de suprafata mai mare sau cu mai multe etaje, este recomandata instalarea unei centrale de putere mai mare, respectiv de 50 kW. Cu siguranta nu se face o economie daca intr-un astfel de caz se instaleaza o centrala de 24 kW – dimpotriva, aceasta va fi solicitata in exces, va consuma mai mult si ar putea pune in pericol si siguranta proprietarilor.

            Tipul de tiraj trebuie de asemenea cunoscut atunci cand se alege o centrala termica pentru apartament sau pentru casa. Exista centrale pe gaz cu tiraj normal, in care eliminarea noxelor are loc natural. Pe de alta parte, exista disponibile pe piata si centrale pe gaz cu tiraj fortat. Specialistii Shop-Einstal recomanda instalarea acestora, pentru un plus de siguranta – evacuarea se face, in acest caz, prin intermediul unui ventilator, nemaiexistand riscul acumularii noxelor.

            O alta recomandare referitoare la alegerea centralelor termice pe gaz evidentiaza necesitatea instalarii unui detector de gaze. In cazul in care se inregistreaza depasirea unui prag limita de metan in atmosfera, senzorul detecteaza aceasta prezenta si inchide robinetul de gaz.

            Un alt aspect de care trebuie tinut cont in alegerea centralelor termice pe gaz este randamentul pe care il ofera. Alaturi de puterea termica a centralei, randamentul este de asemenea foarte important – este indicata alegerea unei centrale cu un randament cat mai ridicat (pana la 98%), intrucat astfel de modele ofera eficienta si asigura gradul de confort termic dorit la costuri avantajoase.

            Investitia intr-o centrala termica pentru apartament sau casa nu este una facuta in mod regulat. Din acest motiv, o astfel de investitie trebuie facuta in deplina cunostinta de cauza, urmand recomandarile oferite de profesionisti – Shop Einstal le ofera, punand de asemenea la dispozitia doritorilor o gama vasta de echipamente si instalatii termice si sanitare care pot multumi orice exigente.