Apis Donau dezvaluie secretele unei familii de albine puternice

Cluj - Napoca - 22 martie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Agricultura

In lume, exista peste 20.000 de specii de albine cunoscute, insa oamenii de stiinta preconizeaza ca numarul real al acestora este cu mult mai mare. Si, cu toate ca in Romania pot fi aduse o multime de specii de alte albine, oamenii prefera speciile native, fiind interesati de productia de miere autohtona. Cu toate acestea, pasionatii de albine pot descoperi mai multe idei din acest sector cu ajutorul echipei Apis Donau .

Apis Donau dezvaluie secretele unei familii de albine puternice
 Chiar daca nu ai stupi, ocroteste albinele!

Valeriu Butulescu

Astfel, cu o experienta si o traditie de mai bine de patru generatii, echipa Apis Donau- formata din sase oameni pasionati de albine- se ocupa cu cresterea si selectionarea matcilor, astfel incat sa obtina produse apicole de cea mai buna calitate: propolis, miere, polen si multe altele.

Pe langa toate acestea, echipa Apis Donau ofera matci de vanzare online, ca si rezultat fata de cererea ridicata din acest sector. Astfel, pe pagina oficiala a firmei, www.apis-donau.ro, pasionatii de apicultura pot gasi matci imperecheate natural: Carpatine, Carnica, Ligustica si Caucaziene; imperecheate controlat- Buckfast; si inseminate artificial: Buckfast, Carnica, Caucaziene si Ligustica, dar si roiuri la pachet.

Cum se face cresterea matcilor?

Orice expert din sectorul apiculturii cunoaste ca secretul acestui domeniu sta in matca, si nici nu e de mirare de ce, din moment ce intreaga familie de albine depinde de ea. Dar, de ce este atat de importanta matca? Pentru ca de ea tine productia de miere, insusirile biologice, starea de sanatate a albinelor, dar si blandetea lor.

"Pentru a mentine familia puternica, matca trebuie sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu lipsit de boli sau alte impedimente care ar putea sa-i diminueze calitatile, astfel, stupinele noastre produc matci de vanzare sanatoase, care sosesc la clienti insotite de documentele care atesta acest aspect. Totodata, oferim catre clientii nostri, roiuri de albine de vanzare. Si acestea din urma primesc tratamentele necesare astfel incat, odata ajunse in noile stupine sa aiba o dezvoltare exploziva"- sustine echipa Apis Donau.

Deoarece calitatea matcii depinde, in primul rand, de stupar, profesionistii de la Apis Donau cresc controlat matcile de calitate si le imperecheaza in nuclee, folosind tehnologiile cele mai sigure si mai simple: "Gestionam totodata un numar considerabil de nuclee de imperechere, care ne ajuta in programele noastre de multiplicari din fiecare sezon. Pentru a pastra si imbunatati materialul genetic pe care il detinem, pe langa imperecherile naturale controlate, efectuam si inseminari artificiale, avand un rol important in obtinerea de matci reproducatoare cu caracteristici extraordinare"- declara profesionistii Apis-Donau.

Importanta apiculturii in Romania

Apicultura este o ramura a zootehniei si se ocupa cu exploatarea albinelor, astfel incat sa se obtina produse apicole de calitate: miere, polen, laptisor de matca etc.. Astfel, avand in vedere beneficiile aduse de produsele apicole, acest sector industrial s-a dezvoltat extrem de mult, mai ales in Romania, unde conditiile naturale au favorizat cresterea si dezvoltarea acestei activitati in randul pasionatilor de albine.

Potrivit estimarilor oficiale, Romania se afla printre statele in care sectorul de apicultura este foarte bine dezvoltat, ca urmare a diversitatii matcilor si a familiilor de albine de care dispunem in prezent.

Pasiunea fata de albine si produsele apicole, dar si profesionalismul cu care echipa Apis Donau isi desfasoara activitatea pot fi gasite in mediul online pe pagina web www.apis-donau.ro. Tot aici, iubitorii de albine pot afla mai multe curiozitati si secrete din domeniul apiculturii, la sectiunea Blog.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/e-advertising/apis-donau-dezvaluie-secretele-unei-familii-de-albine-puternice