Totul despre puffere de la shop-einstal.ro

Bucuru - 12 martie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Ti-ai terminat casa si tot ceea ce mai trebuie sa faci este sa-ti achizitionezi o instalatie termica pentru a-ti asigura caldura pe timp de iarna, dar si un control asupra temperaturii apei care trece prin calorifere si prin robinete ?

 Ei bine tot ceea ce trebuie sa faci este sa te hotarasti ce ai nevoie pentru instalatia termica si de unde sa le achizitionezi . Locul potrivit de unde sa va achizitionati toate lucrurile de care aveti nevoie pentru o instalatie electrica este Shop-Einstal este universul instalatiilor termice, cu cele mai variate game.

In primul rand pentru o instalatie termica ai nevoie de tevi, fitinguri de diferite dimensiuni, coturi si armaturi (precum flanse cu filet, reductoare de presiune a apei, regulatoare de gaz, robineti de echilibrare hidraulica, robineti de trecere pentru apa, robineti flotor, robineti pentru calorifer, supape de siguranta). Dupa ce v-ati facut stocul cu aceste lucruri mici, dar care sa conteze, puteti incepe sa va luati incalzirile in pardoseala, sa va instalati un aer conditionat, sa va montati caloriferele punandu-va in cele din urma apometre. Insa daca vreti sa va rasfatati cu adevarat, va veti monta o centrala termica pentru a putea controla temperatura ce se distribuie in calorifere.

Pentru ca toate acestea sa functioneze un lucru este foarte important: sa economisesti. Daca doriti sa reduceti consumul de lemne sau de gaz va trebui sa va atasati un puffer la instalatia termica a casei.

Pufferul prin definitie este rezervorul in care se acumuleaza apa calda transmisa de un sistem de incalzire centrala, ce poate functiona la randul ei pe un combustibil solid sau fluid, fie pe pompe de caldura, fie sisteme de incalzire solara.

Odata ce ai stocat apa, aceasta va fi eliberata treptata, depinzand de cate ori ai nevoie, asigurandu-ti rasfatul pe timp de iarna. De indata ce iti pui un puffer  la centrala pe care o folosesti, se prelungeste durata de viata a cazanului, reduci instant consumul de combustibil, se reduc considerabil emisiile de gaze toxice, creste eficienta de ardere  si maresti autonomia de functionare a acesteia.

Daca doresti sa stabilesti volumul pufferului, ei bine acesta poate fi stabilit in functie de puterea fiecarei centrale termice in parte. Daca aveti o centrala de 24 de kW va fi necesar sa achizitionati un puffer avand un volum de 1000L. Daca este nevoie poti sa montezi mai multe puffere , depinzand de capacitatea centralei, sistemului termic si a spatiului disponibil.

De obicei pufferele sunt confectionate din otel, fiind tratate cu vopsea anticoroziva, avand capacitati incepand de la 200 pana la 5000 de L.

Putem gasi puffere PSM, destinate racordarii la centrale termice pe peleti, lemne, carbuni sau gaze, fiind fabricate din otel si neavand serpentine la interior. De asemenea exista si puffere PSF, prevazute cu o flansa de 240mm, putand fi racordat la un sistem electric intern de incalzire sau la un schimbator termic de caldura intern.

De asemenea mai sunt pe piata puffere  PSR, fiind prevazute cu o serpentine interioara pentru a o racorda la instalatia solara, PSRR sau PSR2 care sunt rezervoare de stocare a apei, care au doua serpentine interne ce pot fi legate la doua surse diferite de incalzire, acestea fiind construite in mod deosebit pentru sistemele solare.

De unde poti achizitiona un puffer

Daca doriti un puffer il puteti achizitiona de la Shop-Einstal. Preocupat sa economisesti bani, sa faci o achizitie care sa te ajute in acest sens un puffer este un element necesar in completarea instalatiei termice. Aici vei gasi puffere de variate stiluri, de la cele  fara serpentina PSM, cu capacitate de la 500 pana la 2000 de L pana la cele cu doua serpentine PSR, de data aceasta insa cu capacitate de la 1000 pana la 2000 de L.