Ventilatoare industriale si improspatarea aerului interior

BUCURESTI - 4 decembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Din ce in ce mai mult isi face simtit efectul fenomenul de poluare, pe care il resimtim oriunde mergem. Aerul respirat in interior, acasa sau la munca, la scoala, in cadrul institutiilor, in centre comerciale, hale de productie, zone industriale si asa mai departe, este un aspect deosebit de important, la fel ca si poluarea aerului din exterior.

Logo Official

Logo Official

Pentru prevenirea poluarii aerului si in scopul ventilarii aerului viciat din incinte se impune gasirea de solutii, pentru a nu fi favorizate reactiile alergice si afectiunile respiratorii sau aparitia condensului si a mucegaiului datorita unei ventilatii necorespunzatoare.

Intervin in acest proces astfel, mai ales pentru segmentul industrial si zonele industriale unde gradul de poluare poate fi unul ridicat, diverse tipuri de ventilatoare industriale actionate de motoare electrice . Functia principala a acestor ventilatoare este furnizarea unui flux de aer corespunzator, sau de alte gaze unde necesitatea o impune. Prin rotirea lamelor conectate la un ax si actionate de un motor sau o turbina, debitele de aer sau alte gaze pe care le ofera aceste tipuri de ventilatoare verticale pot ajunge pana la peste 50.000 metri cubi pe minut.

Utilizarea ventilatoarelor are in esenta un scop precis: acela de a asigura un flux continuu si o ventilatie corespunzatoare. In acest mod utilitatea ventilatoarelor industriale se face simtita in domenii si operatiuni dintre cele mai diverse, precum combustie, transport de particule, evacuare, racire, curatare si purificare a aerului, cu aplicabilitate in diverse ramuri ale industriei, precum prelucrarea metalului, industria de energie electrica, diverse ramuri ale industriei producatoare de bunuri si multe altele.

Daca ventilatoarele si sistemele de ventilatie utilizate pentru scopuri generale, la scara redusa, pentru locuinte sau incinte de dimensiuni reduse sunt realizate din piese componente si materiale mai putin costisitoare, ventilatoarele industriale, pe de alta parte, sunt realizate din materiale mai rezistente, destinate unei utilizari prelungite, oferind un flux de aer continuu pentru satisfacerea necesitatilor diverselor motoare electrice.

Solutii diverse si o gama larga si variata de produse sunt oferite de Braco ventilatoare, societate ce activeaza pe segmentul de productie si comercializare a ventilatoarelor industriale de peste doua decenii. Specificatiile tehnice ale ventilatoarelor industriale sunt mai complexe, existand in principiu tipuri de ventilatoare ce pot satisface cerintele in domenii diverse ale industriei: ventilatoare industriale axiale, radiale, centrifugale, de acoperis sau perete, ce isi indeplinesc pe deplin functiile.

Necesitatea mentinerii unui flux de aer constant, a evacuarii rapide a agentilor poluanti sau a transmiterii in alte locatii a unui flux de alte gaze decat aerul implica si utilizarea diverselor tipuri de motoare electrice care sa le activeze si sa le mentina in functionare. Si aici caracteristicile pot sa difere, motoarele electrice avand specificatii ce se pliaza oricarei nevoi. Cu puteri ce pot ajunge pana la 400 kW, de la turatii mici (pana in 750 rpm) pana la turatii mai mari – unde nevoia se impune – de peste 3000 rpm, ventilatoarele industriale ofera protectie superioara din punct de vedere al poluarii si acumularii prafului, rezistenta la fluctuatii de temperatura si la temperaturi foarte joase sau foarte inalte si chiar si la coeficienti ridicati de umiditate. Tot timpul ventilatoarele industriale vor fi solutia optima pentru evacuare aerului viciat si mentinerea prospetimii aerului in interior si incinte.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/e-advertising/ventilatoare-industriale-si-improspatarea-aerului-interior