Invertor Convertor Auto De Tensiune

BUCURESTI - 21 septembrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Energie

Un accesoriu de nelipsit atunci cand mergeti in concediu cu autoturismul sau rulota este invertorul -convertorul de tensiune.Acesta va transforma tensiunea de 12 volti de la baterie, in tensiune de 220 volti curent alternativ,necesar alimentarii tuturor dispozitivelor pe care le folositi .

Invertor Convertor Auto De Tensiune

Invertor Convertor Auto De Tensiune

Invertor Convertor De Tensiune

   Inca ne aflam in perioada concedilor,dar acum cele mai cautate sunt cele din Delta,la munte sau la padure.

  Din categoria de accesorii auto indispensabile oricarui concediu in care mergeti cu masina proprie, nu ar trebui sa va lipseasca un invertor-convertor de tensiune. Acesta este un dispozitiv care transforma curentul continuu de 12 volti de la bateria masinii in curent alternativ la tensiune stabilizata de 220 volti.Convertorul de tensiune permite sa alimentati de la bateria autoturismului televizoare,mini-frigidere,laptopuri,telefoane mobile si multe alte dispozitive care se alimenteaza la o retea de curent de 220 volti. Daca aveti de facut mici reparatii sau curatenie la masina, puteti sa alimentati de la bateria auto aparate ca : masini de gaurit electrice,aparate de slefuit sau aspiratoare de mica putere.Pentru soferii de TIR este foarte util pentru mini-frigiderele folosite de-a lungul deplasarilor si pentru incarcarea laptopurilor.

  Foarte cautat este si de amatorii de camping cu rulotele in paduri,pe marginerea raurilor sau la malul marii.Astfel,convertorul poate alimenta toate aparatele cu care este dotata o rulota si poate sa va asigure un concediu  in care sa nu fiti privati de confortul cu care sunteti obisnuiti.

  Invertorul de tensiune este un dispozitiv electronic care schimba curentul continuu in curent alternativ,deasemenea indiferent de tensiunea de intrare, la iesire rezulta o tensiune de 220 Volti. Convertorul in sine nu produce un spor de putere,aceasta este generata de sursa de curent continuu de la intrarea in dispozitiv.

   Pentru autoturisme sunt indicate invertoarele cu alimentare la 12 V ,iar pentru masini mari,camioane sau TIR-uri cele mai potrivite sunt cele de 24 V.

   Este recomandat ca invertorul sa fie de putere mai mare decat cea pe care preconizati ca o veti folosi,deoarece in general niciun dispozitiv electronic nu functioneaza la randamentul de 100% . Trebuie luat in calcul ca orice aparat electric,foloseste la pornire un curent de sarcina de circa trei ori mai mare decat curentul consumat in regimul de functionare normal. Astfel, se poate determina cu usurinta alegerea unui invertor adecvat cerintelor de consum de care veti avea nevoie. Pentru motopompele folosite la irigatii,puterea consumata la pornire este de aproximativ opt ori ,deci trebuie ales un convertor de tensiune de mare putere,dar care este destul de costisitor.

   Alimentarea se poate face direct de la bateria auto, dar pentru o perioada limitata de timp , din cauza consumatorilor care pot duce la descarcarea acumulatorului .

  Poate fi folosit incontinuu, oricat timp se doreste cu motorul pornit;atunci bateria se incarca automat de la alternator si furnizeaza curentul necesar alimentarii convertorului.

  Convertoarele de tensiune de uz neprofesional au puteri incepand de la 150W la 1500W ,puterea se alege in functie de consumul estimat.Majoritatea invertoarelor au protectii impotriva supraincalzirii,inversarii polaritatii si se decupleaza automat la depasirea tensiunii de intrare.

  Racordarea la bateria auto trebuie sa se faca cu cabluri bine calibrate, deoarece se pot incinge si chiar pot produce incendii.

  Alte intrebuintari ale convertoarelor de tensiune

 Invertorul de tensiune poate fi folosit si intr-un sistem de alimentare solar. El poate fi intercalat in circuitul panou solar-acumulatori-consumatori si poate asigura o tensiune de 220V curent alternativ ,necesara alimentarii oricaror aparate casnice. Alimentarea solara este foarte utila in locurile izolate ,acolo unde nu este posibila racordarea la reteaua electrica. Dintre clientii care au folosit aceasta forma de alimentare solara ,se numara apicultorii , ciobanii sau manastirile izolate din varf de munte. In acelasi mod, convertorul poate fi folosit si la centralele eoliene ,cele care sunt alimentate de energia vantului. Ambele sisteme sunt surse verzi de energie,nepoluante,cu amortizare rapida a investitiei-practic reprezinta viitorul alimentarii electrice casnice sau industiale.

  Aparatul electrosoc pentru autoaparare (Taserul) este de fapt tot un invertor de tensiune.Acesta este un convertor DC/AC care genereaza cateva mii de volti din acumulatorul intern. In prima faza tensiunea de 9 V este convertita in 400-2000V cu un transformator de inalta frecventa. Tensiunea este stocata intr-un condensator de inalta tensiune,de unde este directionata intr-un transformator de impulsuri care o amplifica la 20-60KV.

  In domeniul casnic ,invertorul este foarte util in alimentarea centralelor pe gaz ,atunci cand se intrerupe curentul sau este o avarie pe retea. Ele pot asigura functionarea centralei pana se remediaza avaria.

  Convertoare de tensiune de uz neprofesional au puteri incepand de la 150W la 1500W ,puterea se alege in functie de consumul estimat.Majoritatea invertoarelor au protectii impotriva supraincalzirii,inversarii polaritatii si se decupleaza automat la depasirea tensiunii de intrare.

 Intrati pe site-ul www.e-top-online.ro unde veti gasi multe modele de invertoare auto,accesorii auto,produse profesionale pentru casa si gradina la preturi fara concurenta.Livrarea produselor se face cu promptitudine prin firme de curierat rapid ,direct la domiciliul dumneavoastra.

Despre e-top-online

www.e-top-online.ro-magazin comenzi online produse profesionale pentru casa si gradina,accesorii auto,scule si unelte pentru hobby-urile dumneavoastra.