3000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 2000 posturi oferite, 1500 angajări – E-works a împlinit 1 an de activitate

Cluj Napoca - 11 mai 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Din 10 mai 2004, serviciile E-works stau la dispoziţia celor interesaţi, prin două modalităţi. Pe de o parte prin intermediul Internetului (pe paginile www.e-melo.ro în limba maghiară, şi pe pagina www.e-works.ro în limba română), unde se face contactul între oferta şi cererea de pe piaţa forţei de muncă, pe de altă parte prin serviciile de consiliere, recrutare şi selecţie care se desfăşoară faţă în faţă prin intermediul biroului central.

3000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 2000 posturi oferite, 1500 angajări – E-works a împlinit 1 an de activitate

Reţeaua de Intermediere a Locurilor de Muncă E-WORKS s-a înfiinţat în aprilie 2004 la iniţiativa Uniunii Democrate Maghiare din România. Publicului larg s-a prezentat pentru prima dată la 29 aprilie 2004 cu ocazia conferinţei `Oportunităţi în piaţa forţei de muncă` din România. Activitatea de bază a reţelei E-Works constă în oferirea serviciilor de informare şi crearea contactului dintre angajatori şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă. Obiectivul nostru este de a găsi cele mai bune locuri de muncă pentru cei care caută o slujbă, şi găsirea celor mai buni profesionişti pentru angajatori.
Din 10 mai 2004, serviciile noastre stau la dispoziţia celor interesaţi, prin două modalităţi. Pe de o parte prin intermediul Internetului (pe paginile www.e-melo.ro în limba maghiară, şi pe pagina www.e-works.ro în limba română), unde se face contactul între oferta şi cererea de pe piaţa forţei de muncă, pe de altă parte prin serviciile de consiliere, recrutare şi selecţie care se desfăşoară faţă în faţă prin intermediul biroului central.
După organizarea caravanei E-Works, care a avut loc în luna mai 2004, şi care avea ca scop informarea celor interesaţi despre program, şi creare Punctelor de Informare E-Works, echipa a participat la expoziţii, târguri şi tabere unde mulţi tineri şi angajatori au avut oportunitatea de a cunoaşte serviciile oferite.
Prin intermediul primei Burse a Locurilor de Muncă organizat la Cluj-Napoca în perioada 21-22 octombrie 2004, mai mulţi agenţi economici, români şi maghiari, au avut ocazia de a folosi serviciile oferite de E-Works. Rezultatul acestei burse nu sunt doar angajările concrete, ci şi legăturile care s-au format între agenţii economici şi vizitatorii bursei. La Bursa Locurilor de Muncă de la Cluj au participat 32 de agenţi comerciali care au oferit 635 de locuri de muncă, iar numărul vizitatorilor a fost apreciat la 1000. Datele studiului din decembrie, referitoare la bursa din toamnă, arată că, din oferta de 635 de locuri de muncă, 610 s-au ocupat din vizitatorii bursei E-Works, dar nu este de neglijat nici numărul vizitatorilor care au fost chemaţi la interviu, în număr de 700.
În decembrie 2004 E-Works a lansat programul de consiliere de carieră, prin intermediul căruia am ţinut consiliere de carieră în liceele din Cluj. Prin programul de consiliere de carieră elevii din clasele XI. şi XII., care sunt în faţa alegerii unei specializări, au avut ocazia de a cunoaşte oportunităţile oferite de domeniile de specializare, cunoaşterea tehnicilor de redactare a unui CV şi participarea la un interviu.
La 3-4 martie 2005 Reţeaua de Intermediere a Locurilor de Muncă E-Works a organizat la Târgu-Mureş a doua Bursă a Locurilor de Muncă, în parteneriat cu Grupul de Iniţiativă Impuls şi Centrul de Comunicare Bolyai-Gauss. La cea de a doua bursă au participat 50 de agenţi economici cu 180 de oferte de locuri de muncă, iar numărul vizitatorilor a fost apreciat la 1000. Studiile referitoare la această bursă, arată că, din cele 180 de locuri de muncă oferite 165 de locuri au fost ocupate prin intermediul acestei burse, din cele 200 de persoane chemate la interviu.
Din 1 aprilie 2005 s-a lansat Seria de Programe de Consiliere în Carieră printr-un parteneriat cu Centrul de Consiliere Psihologică şi Orientare Profesională Expert al Universităţii Babeş-Bolyai, şi Fundaţia Agora 2001 din Cluj-Napoca. Seria de programe este finanţată de Ambasada Ţărilor de Jos prin programul de finanţare Matra Kap. Prin intermediul acestei serii de programe, la 15.-16. şi 22.-23. aprilie a fost ţinut un training de managementul carierei, la care au participat reprezentaţii a 8 organizaţii studenţeşti. Participanţii la acest training au avut ocazia de a-şi dezvolta capacităţi şi abilităţi, cu ajutorul cărora îşi pot îmbunătăţi cariera în organizaţie şi totodată, care le pot fi de folos în construirea traseelor carierei proprii. Partea interactivă a seriei de programe este asigurată de o pagină web, de unde cei interesaţi pot afla informaţii importante despre managementul carierei. Totodată se vor edita şi două ghiduri, dintre care unul este un „Manual de managementul carierei pentru organizaţii” şi cel de al doilea, „Consiliere în carieră”, un ghid general, informativ. În perioada octombrie – decembrie 2005 va avea loc un turneu în 15 centre universitare care va avea ca obiectiv promovarea celor două ghiduri şi susţinerea prezentărilor pe tema managementului carierei.


De la lansare, E-works a ajutat multe firme, organizaţii să-şi găsească angajatul potrivit, tot în acelaşi timp mulţi tineri începători, şi cu experienţă, dar şi persoane mai în vârstă şi-au găsit un loc de muncă prin serviciile noastre. În momentul actual în baza de date E-works sunt înregistraţi 450 angajatori şi 1900 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Începând cu 10 mai 2004., pe siteul www.e-works.ro au fost publicate aproximativ 1250 locuri de muncă, săptămânal publicând în general 25 locuri de muncă noi. Deci putem să precizăm că, ţinând cont şi de bursele de locuri de muncă, într-un an, E-works a intermediat 2000 de locuri de muncă pentru 3000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Contactul permanent cu agenţii economici arată că, din posturile oferite se ocupă 75%-85% datorită serviciilor E-works, iar numărul persoanelor care au găsit un loc de muncă prin E-works este în jur de 1500. Astfel putem preciza că fiecare a doua persoană care se află în baza de date E-works, găseşte un loc de muncă prin serviciile noastre.
E-works recrutează şi selectează nu numai pentru agenţii economici din România, ci şi pentru firme, organizaţii cu capital străin. Lucrăm cu mai multe firme, organizaţii din Ungaria, care stabilizându-se în România, caută resurse umane la sediile lor. În ultima parte a anului, E-works şi-a îmbunăţit legăturile cu investitorii ungari, am recrutat resurse umane pentru 42 de firme din Ungaria.
În viitor vrem să lansăm un program de practică profesională, în cadrul căreia firme şi organizaţii din Ungaria, care pe timpul verii, ar putea primi studenţi din România la practică. Considerăm că prin acest program tinerii vor avea oportunitatea de a se informa despre situaţia forţei de muncă din Uniunea Europeană, care este relaţia dintre angajatori şi angajaţi, şi care sunt criteriile din specializarea lor, la care trebuie să se raporteze în cazul unei angajări.
Prin activitatea sa, E-works contribuie la creşterea spiritului de competitivitate de pe piaţa forţei de muncă din România, şi vrea să conştientizeze cu angajaţii normele la care trebuie să corespundă, de exemplu cunoaşterea unei limbi străine, cunoştinţe de operare pe calculator, totodată capacităţile de adaptare şi comunicare.
E-works planifică pentru toamnă a treia bursă a locurilor de muncă la Cluj, care, pe lângă prezentările individuale de firmă, s-ar completa şi cu prelegeri profesionale.
În viitor vrem să lansăm şi un program de muncă pentru studenţi cu normă redusă, în cadrul căreia firmele ar avea ocazia să angajeze studenţi doar pentru anumite proiecte.



Parteneri strategici: Impuls XXI., ITD Hungary
Parteneri: Conferinţa Tineretului Maghiar din România, Uniunea Organizaţiilor Studenţeşti Maghiari din România, Biroul de Carieră al Colegiului Profesional Márton Áron - Ungaria, Biroul de Consultanţă pentru Tineret Ifi-Infotin – Miercurea Ciuc, Biroul de Consultanţă pentru Tineret Ifitéka – Gheorgheni
Parteneri media: Erdélyi Riport, Gyergyói Kisújság, Új-Kelet, Brassói Lapok



Despre E-works Retea de Intermediere a Locurilor de Munca

Reţeaua de Intermediere a Locurilor de Muncă E-Works (www.e-works.ro) şi-a început activitatea în mai 2004. Informaţii suplimentare puteţi găsi la Biroul Central E-Works din Cluj-Napoca (E-mail: contact@e-works.ro, tel: 0264-590505).
Contact:
E-mail:
contact@e-works.ro
Telefon: 0264-590505

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/e-works-retea-de-intermediere-a-locurilor-de-munca/3000-de-persoane-aflate-in-cautarea-unui-loc-de-munca-2000-posturi-oferite-1500-angajari-e-works-a-implinit-1-an-de-activitate