eASIC şi-a asigurat 17 milioane dolari finantare de la noii investitori Crescendo şi Evergreen, precum şi de la investitorii existenti KPCB şi Vinod Khosla

Iasi - 11 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

eASIC Corporation, furnizor de produse din gama Programmable ASIC, inclusiv de Logică Configurabilă şi Structured ASIC, a anuntat azi că şi-a a asigurat o finanţare de 17 milioane de dolari de la doi noi investitori: Crescendo Ventures şi Evergreen Venture Partners, precum şi de la investitotii existenţi Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB) şi Vinod Khosla. Finanţarea va fi folosită pentru dezvoltarea operaţionilor globale şi ale vânzarilor, precum şi viitoarea dezvoltare a produselor companiei: tehnologie 90 nm şi 65 nm.

eASIC şi-a asigurat  17 milioane dolari finantare de la noii investitori Crescendo şi Evergreen, precum şi de la investitorii existenti KPCB şi Vinod Khosla

„eASIC a demonstrat că are o tehnologie inovatoare, cu un potenţial crescut să devină lider de piaţă în segmentul logicii configurabile, segment de 20 milarde de dolari”, spune Wazne Cantwell, Partener la Crescendo Ventures. „La Crescendo, susţinem companiile în dezvoltare şi oamenii de afaceri talentaţi în încercarea lor de a produce soluţii noi pentru problme critice ale pieţei de specialitate. eASIC are viyiunea tehnologia şi expertiza managerială pentru a îndeplini acest ţel şi pentru a-şi atinge potenţialul de maximă creştere.”

„Am urmărit progesul eASIC şi potenţialul său de piaţă şi suntem încântaţi că avem posibilitatea să ne alăturăm, şi să oferim votul nostru de încredere echipei şi viziunii lorŢ, spune Boaz Dinte, partener la Evergreen Venture Partners. „eASIC a făcut progrese impresionante în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiei şi căştigarea de parteneri strategici, iar această rundă de finanţare îi va ajuta să se extindă la nivelul ingineriri, a vânzărilor şi a marketingului.”

„Piaţa de specialitate este în mare nevoie de transformare şi inovare. Tehnologia şi temporizarea eASIC sunt perfecte”, spune Vinod Khosla, partener la Kleiner Perkins Caufield & Byers. „eASIC introduce motoda prin care vom trece la o nouă eră a personalizării hardware. Nu vor mai lucra mulţi ingineri pentru un design. Ne vom întoarce în era în care erau multe proiecte pentru un inginer. Sunt mândru că pot fi parte în această schimbare dramatică.”

„Încheierea acestei runde de finanţare reprezintă atât o recunoaştere a realizărilor eASIC cât şi o confirmare a potenţialului nostru viitor legat de tehnologia noastră”, spune Ronnie Vasishta, eASIC CEO. „Produsele noastre făr costuri de pre-producţie, sunt ceate pentru o gamă largă de aplicaţii ASIC, unde se consideră costurile, performaţa şi programabilitatea critice”.

Despre eASIC Corporation

Despre eASIC
eASIC® a dezvoltat o revolutionara tehnologie de Logica Configurabila menita sa reduca drastic costurile totale de fabricatie si de personalizare a chipurilor de mare performanta. Arhitectura Structured ASIC brevetata permite proiectare ASIC si SoC rapid si ieftin prin folosirea inovativa a tehnicii de logica programabila imbinata cu rutare personalizata pe un singur strat de via. Prin personalizarea unui singur strat de via, litografierea Direct-write e-Beam devine posibila de 10 ori mai repede, permitand astfel eASIC sa ofere Strctured ASIC fara costuri de pre-productie. Tehnologia eASIC a fost implementată cu succes in siliciu de către producători de chipuri de talie mondială.
eASIC Corporation e o companie privata, finantata de Kleiner Perkins Caufield and Buyers, cu sediul central in San Jose, California avand divizia de Cercetare si Dezvoltare situate la Iasi si Brasov. Compania a fost fondata in 1999 de catre Zvi Or-Bach, fondator al Chip Express, si considerat de multi „parintele tehnologiei Structured ASIC”. www.easic.com

Noemi Hagan
PR assistant
noemi@easic.ro