SISTEMUL TERRA : Demonstartie Imbunatatirea solului Pentru orice tip lucrari terasament si constructii strazi Costuri reduse, imbunatatiri substantiale, echipamente simple.

Curtea De Arges - 4 aprilie 2005

Comunicat tip General in Constructii

IN zilele de 12.04.2004 si 13.04.2005 are loc la Tirgoviste o demonstratie a unei firme austriece in domeniul constructiei de strazi, terasamente si caramida fara ardere.
Printr-o metoda noua se pot executa constructii in strazi, terasamente, etansare diguri, gropi de gunoi,etc., cit si productie caramida fara ardere.
In afara de proprietarul firmei, vor fi prezenti si 2 reprezentanti doua firme specializate din Ungaria, care au folosit in ultimii ani aceasta solutia la constructia a peste 20 gropi de gunoi mari, strazi secundare si principale si in alte domenii secundare.
Prin executarea unei fisii de strada ( 50-100m) va fi posibila atit demonstrarea simplicitatii in executie, scaderea cheltuielilor, precum si examinarea ulterioara a portiunii "experiment".
Ulterior acestei demonstratii se pot discuta toate detaliile legate de tehnica, parametri tehnici, preturi si posibilitatile de achizitionare respectiv drepturi de distributie.

SISTEMUL TERRA : Demonstartie Imbunatatirea  solului  Pentru orice tip lucrari terasament si constructii strazi Costuri reduse, imbunatatiri substantiale, echipamente simple.

Sistemul TERRA

Imbunatatirea solului
Pentru orice tip lucrari terasament si constructii strazi


TERRA 3000 si TERRA-DRY


Folosirea excesiva a materialelor conventionale in constructii, cum ar fi pietris si prundis, care in unele zone au ajuns deja rare , respectiv necesita costuri marite de transport, duce la necesitatea folosirii solului existent in constructia de strazi si lucrari de terasament. Aspectul suplimentar la aceasta alternativa este si aspectul pozitiv asupra mediului..

Aceasta este posibil cu SISTEMUL TERRA !


SISTEMUL TERRA

Factori, care va vor influenta asupra deciziei la planificare si design

1. Sistemul TERRA permite o imbunatatire substantiala a stabilitatii solului coeziv si semicoeziv cu un factor de 3- 5 ori fata de solul netratat. In peste 50% din cazuri se obtine o imbunatatire a stabilitatii cu un factor 5.

2. Acest factor se obtine in cele mai multe cazuri folosind 75% pina 100% a materialului (sol) existent. Prin aceasta se obtin costuri reduse si la transportul materialului, atit la aprovizionarea cu material cit si la evacuarea materialului nefolosit.

2. Imbunatatirea stabilitatii solului ramine permanenta. Dimpotriva, prin trafic permanent stabilitatea se mai mareste (comprimare ulterioara).

Aceste caracteristici sunt si un factor important la diminuarea costurilor de constructie si intretinere.

3. Sistemul TERRA poate fi aplicat la orice tip de sol. El activeaza puterea de coeziune ( de legare) al solului si reduce impactul produs de apa substantial si permanent.

Sistemul TERRA modifica solul permanent si poate fi folosit ca “inlocuitor” sau ca o parte a constructiei stradale.

4. Valorile marite la stabilitatea solului tratat reduce riscurile deteriorarii prin trafic .

Aplicind sistemul TERRA in constructie, reducerile de cost care se pot obtine, sunt pe plan mondial intre 20% si 50% din costurile constructiilor conventionale. Aceste economisiri se refera numai la costurile de constructie, fara a lua in considerare economiile realizate prin durata de folosire marita .

5. Aplicatia sistemului TERRA este foarte simpla, dat fiind rolul protagonist al solului insisi in acest tratament. In majoritatea cazurilor aceleasi cantitati de aditive se aplica pentru a obtine rezultatul cerut.

Se lucreaza cu echipament oricum folosit in constructie , singura diferenta poate fi atunci cind se fac si analize de laborator al solului pentru a evita orice risc la tratarea solului.


SISTEMUL TERRA

a demonstrat pe plan mondial valoarea lui – mai mult de 1000 soluri diferite din toate continentele au fost tratate si s-a putut constata aproape acelasi efect cu cantitati egale TERRA 3000 sau TERRA –DRY , fiind permanent si constant.

Esential este ca efectul sistemului TERRA poate fi demonstrat in teste simple de laborator - vezi graficul anexat. Cu alte cuvinte, gradul de dezvoltare poate fi pus vis-a-vis de cerintele unei constructii existente.

Apa este dusmanul cel mai mare pentru stabilitatea solului; diminuarea impactului prin apa a unui esantion de sol tratat arata clar – fata de altul netratat – cresterea substantiala a stabilitatii.


O clasificare al solului referitoare la coeficientul optim proctor (OMC), demonstreaza convingator imbunatatirile esantioanelor tratate , un rezultat al tratamentului cu TERRA.

Documentele fotografice a esantioanelor tratate demonstreaza performanta vazind nivelul pina la care ajunge apa, esantioanele netratate ajungind deseori sa se dezintegreze dupa numai citeva minute in apa.


SISTEMUL TERRA

Potentialul reducerilor:

· Nu este nevoie ( respective in proportii mici) de schimburi materiale ale solului existent

· Protectia resurselor naturale, putin material importat necesar

· Reducerea costurilor de transport pentru schimb de materiale

· Solul tratat prezinta valori marite de stabilitate , costuri reduse la intretinere


In consecinta, reducerea costului constructiei este de 20% pina 50% in comparatie cu costurile unei constructii prin metode conventionale.



Sistemul TERRA poate fi considerat ca o alternative excelenta pentru stabilizarea solului respectiv pentru obtinerea unui material de calitate inalta. Solul tratat cu sistemul TERRA are avantajele:

· Mult mai flexibil decit ciment, etc.

· Poate fi refolosit

· Limiteaza patrundera apei in comparatie cu un sol netratat

· Mareste densitatea materialului

· Reduce eroziunea si permiabilitatea

· Poate fi folosit usor in constructie

· Poate fi folosit cu materialul existent, respective poate fi stocat ca material semifabricat (premixt) si folosit ulterior


SISTEMUL TERRA

CEI 5 pasi pentru a construi cu success o strada


1. Analiza; materiale existente-materiale necesare

· Analizeaza compozitia solului existent

· Cea mai buna compozitie este: 1/3 argila, 1/3 nisip , 1/3 pietris

· Solul trebuie sa contina minim 15% argila

· Evalueaza necesarul TERRA 3000 si TERRA-DRY

· Test pentru sensibilitate la apa:

- reuscare la 50% din optim ,

- pune esantioanele de test in apa la 2 cm pentru 4 zile

· Esantioanele de test sunt referintele pentru viitoarea strada

· Daca se schimba pe parcurs compozitia solului, se fac teste noi pentru aceea portiune

· Testul CBR din subsol

· Valorile CBR a strazii terminate

· Calculeaze stratul de grosime a strazii. In cele mai multe cazuri va fi de 25 cm



2. Mixtura

· Adauga materialul necesar ( daca nu sunt toate componentele necesare existente)

· Stropeste solul cu TERRA 3000 si malaxeaza-l dupa stropire

· Toate particolele solului trebuie sa fie ude

· Aplica TERRA-DRY

· Malaxare, terminata cind TERRA-DRY nu mai este vizibil



3. Continut optim umezeala (OMC= optim moisture content)

· Adauga apa la TERRA 3000 pina ajungi la valoarea cea mai apropiata OMC

· Pentru compactare eficienta, continutul apei in sol trebuie sa fie optim

· Un sol prea uscat sau prea ud nu poate fi compactat optim



4. Compactare



· Solul compactat la 98% (AASHTO) inchide toate capilarele si mareste stabilitatea

· Foloseste un compactor-vibrator la compactare

· Compactarea este terminate, cind iese apa din sol



5. Acoperire

· Se poate folosi orice material pentru acoperire.

Despre EBB EURO BARTER BUSINESS

EBB EURO BARTER BUSINESS

115300 Curtea de Arges

B-dul Basarabilor 27-29
Gerhard Eitel
0248-506034
info@ebbro.biz

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ebb-euro-barter-business/sistemul-terra-demonstartieimbunatatirea-solului-pentru-orice-tip-lucrari-terasament-si-constructii-strazicosturi-reduse-imbunatatiri-substantiale-echipamente-simple-