10 000 de profesori acceseaza gratuit un program international de Pedagogie digitala.Teach Smart continua

BUCURESTI - 25 ianuarie 2021

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C

10.000 de cadre didactice din preuniversitar isi pot evalua gratuit la standard international competentele de predare digitala si o retea de profesori este pregatita si certificata gratuit ECDL pentru scoala online . ECDL Romania continua campania Teach Smart si a introdus modulul ECDL Pedagogie Digitala .

pedagogie digitala, scoala online, profesori, cadre didactice, ECDL, predare digitala, tehnologie, ECDL Pedagogie digitala, ECDL ROMANIA, Teach Smart

pedagogie digitala, scoala online, profesori, cadre didactice, ECDL, predare digitala, tehnologie, ECDL Pedagogie digitala, ECDL ROMANIA, Teach Smart

Astazi, este obligatoriu ca elevii si profesorii sa isi dezvolte abilitati IT&C solide. Numai asa, scolile pot beneficia de tehnologia online si de toate oportunitatile si facilitatile digitale de invatare si predare, nu doar in contextul pandemiei si al derularii scolii online.

 

Ultimele perioade scolare ne-au dovedit nevoia acuta de competente digitale in randul cadrelor didactice confruntate cu sustinerea cursurilor in mediul online. Formarea cadrelor didactice, indiferent de disciplina pe care o predau, trebuie sa urmareasca atat competente de literatie digitala, cat si competente de pedagogie digitala, pornind de la nivelul lor actual de aptitudini.

 

In acest context, ECDL Romania continua campania Teach Smart si a introdus modulul ECDL Pedagogie digitala , recunoscut international.

 

Astfel, ECDL ofera profesorilor oportunitatea de a-si afla gratuit nivelul de predare, invatare si evaluare prin tehnologia digitala si asigura pretestarea a 10.000 de profesori pe competente de pedagogie digitala.

La final, vom putea sti care este nivelul profesorilor din Romania in ceea ce priveste pedagogia digitala.

Campania va continua pana la epuizarea celor 10.000 de simulari gratuite oferite.

 

In plus, prin aceasta campanie, se creeaza o retea de profesori, care sa poata sa sustina si sa dezvolte mai departe acest tip de competente, prin formarea, testarea si certificarea gratuite, la standard international, a peste 60 de cadre didactice din scoli din intreaga tara.

Chiar de astazi, 25 ianuarie 2021, incepem pregatirea si certificarea gratuita a acestora. De la lansarea campaniei, am selectat, la solicitarea cadrelor didactice interesate, peste 60 de cadre didactice. 

 

Modulul ECDL Pedagogie digitala stabileste conceptele esentiale si competentele referitoare la utilizarea eficienta din punct de vedere pedagogic a tehnologiei online, in vederea sustinerii si imbunatatirii procesului de predare, invatare si evaluare la clasa.

 

Este evident acum ca orice investitie in tehnologie pentru scoli poate fi eficienta doar daca este dublata de programe relevante de dezvoltare a competentelor digitale pentru profesori si elevi.

Programele internationale de certificare, precum ECDL, care este deja implementat in scoli din intreaga lume, sunt esentiale pentru constientizarea propriilor aptitudini digitale reale. Acestea ofera o metoda clara de dezvoltare si probare a competentelor digitale.

Dovedirea competentelor digitale, increderea in propriile abilitati si aplicarea acestora in practica pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari la standard recunoscut international.

ECDL in educatie:

ü  Liceenii pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC.

ü  Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar pot beneficia de credite profesionale transferabile daca obtin una dintre certificarile ECDL PROFIL DIDACTIC.

ü  ECDL include si module de certificare IT pe competente digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare in Python si gandire algoritmica), 3D Printing (modelare si imprimare 3D), Online Collaboration sau Digital Marketing.

Utilizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D a fost aprobata de Ministerul Educatiei ca disciplina optionala in liceu

 

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

Contact: office@ecdl.ro, 021 316 99 22

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.