Anul ăsta încep şcoala cu ECDL!

BUCURESTI - 16 septembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, Cursuri

Elevii pot să facă un pas înainte şi să îşi obţină Permisul ECDL (European Computer Driving Licence). Astfel, competenţele lor digitale sunt recunoscute la nivel internaţional şi certificate pe termen nelimitat, elevii având oportunitatea de a echivala proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL.
Mai mult, dacă se înscriu şi susţin cel puţin un examen ECDL în perioada 15 septembrie - 19 decembrie 2014, pot câştiga un Apple Macbook Air.

concurs, scoala, elevi, liceeni, ECDL, Apple, Macbook, competente digitale, IT, BAC, Bacalaureat

concurs, scoala, elevi, liceeni, ECDL, Apple, Macbook, competente digitale, IT, BAC, Bacalaureat

Fundaţia ECDL ROMANIA încurajează tinerii să opteze pentru instruire şi certificare IT la standard european şi internaţional şi în anul şcolar 2014-2015, în situaţia în care astăzi, dobândirea aptitudinilor IT este o condiţie obligatorie pentru a face faţă cerinţelor tot mai ridicate în competiţia de pe piaţa muncii. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate doar prin obţinerea unei certificări la standarde internaţionale.

 

În perioada 15 septembrie – 19 decembrie 2014, toţi elevii înscrişi în învăţământul preuniversitar din România, care intenţionează să îşi certifice competenţele de utilizare a computerului  prin Permisul ECDL, se înscriu automat în cursa pentru câştigarea unui laptop Apple Macbook Air oferit de Fundaţia ECDL ROMANIA. Oferta este valabilă doar pentru elevi , în perioada respectivă. Regulamentul complet al concursului Anul ăsta încep şcoala cu ECDL! este public pe pagina web a Fundaţiei ECDL ROMANIA.

 

ECDL PROFIL permite candidaţilor să îşi construiască un profil de module ECDL în funcţie de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea exact pe competenţele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc şi să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor - Permisul ECDL PROFIL START BAC şi Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent.

 

Programa pentru evaluarea competenţelor digitale şi obţinerea Permisului ECDL adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la şcoală pentru obţinerea unei certificări cu recunoaştere internaţională. Având deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent 13 milioane de persoane înregistrate în program.
În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.
Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro sau www.ecdl.org.