BEBRAS - Cel mai mare eveniment online de programare creativa. Toti profesorii si elevii din Romania sunt invitati sa participe

BUCURESTI - 1 octombrie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

ECDL este organizatorul national al concursului international BEBRAS, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii computationale si sa ii atraga spre Informatica.

Anul acesta, BEBRAS se va desfasura, in toata lumea si in toate scolile interesate din Romania, in perioada 9-22 noiembrie 2020. Participarea este voluntara pentru profesorii coordonatori si gratuita pentru toti elevii romani.
Inscrierile profesorilor se fac in perioada 5- 11 octombrie, iar inscrierile elevilor vor avea loc in perioada 19 - 25 octombrie.

Competentele de gandire algoritmica si programare pot fi certificate international prin modulul international ECDL Computing (Python).

Bebras International Challenge, elevi, profesori, concurs, consurs online, programare creatia, competente digitale, ECDL

Bebras International Challenge, elevi, profesori, concurs, consurs online, programare creatia, competente digitale, ECDL

In fiecare an, mii de elevi din intreaga tara, alaturi de sute de profesori coordonatori, se alatura evenimentului global BEBRAS International Challenge .

Participarea la aceasta competitie le ofera elevilor oportunitatea de a-si testa abilitatile logice si de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar si provocatoare.

Competitia se desfasora exclusiv online in cadrul fiecarei unitati scolare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuita pentru toti elevii.

Competitia se desfasoara pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

Inscrierile profesorilor se desfasoara online pe pagina concurs.bebras.ro/admin/ in perioada 5-11 octombrie, urmand ca elevii sa se inscrie in perioada 19-25 octombrie.

 

Elevii romani vor raspunde provocarii BEBRAS in perioada 9-22 noiembrie, in acelasi timp cu tineri din peste 50 de tari din intreaga lume.

 

Pana acum, au participat peste 57.000 de elevi din toata tara la editiile anterioare BEBRAS Romania.

Informatii despre Bebras Romania sunt disponibile pe bebras.ro sau la concurs[at]bebras.ro.  

 

ECDL sprijina cu fermitate initiativele de dezvoltare a competentelor digitale si pledeaza in favoarea unei abordari integrate a educatiei IT, care sa ii ofere fiecarui elev posibilitatea de a invata elementele fundamentale ale informaticii,  in acelasi timp cu alfabetizarea digitala.

Contextul crizei sanitare actuale a demonstrat rolul esential pe care il au tehnologiile si aptitudinile digitale, care ne permit sa invatam si sa lucram in continuare.

Astazi, este esential ca elevii si profesorii sa isi dezvolte abilitati ITC solide. Numai asa scolile pot beneficia de tehnologia online si de toate oportunitatile si facilitatile digitale de invatare si predare.

Competentele de alfabetizare digitala sunt relevante si sustin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competente ar trebui dezvoltate simultan si complementar cu Informatica.

 

In Romania pana in prezent, aprox. 100 000 de liceeni si-au echivalat proba de competente digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard international competentele de programare (Python) si gandire algoritmica.

 

In calitate de autoritate de certificare a competentelor digitale, ECDL ROMANIA se implica activ in ghidarea tinerilor spre accesul la competente digitale reale si ofera instrumentele utile pentru provocarile ce decurg din transformarile tehnologice. Dezvoltarea aptitudinilor IT joaca un rol critic in revigorarea economiei Romaniei, prin educarea unei forte de munca inovative si minimizarea diviziunii digitale si va fi parte integranta din succesul pe care il va inregistra politica unei cresteri inteligente, sustinute si inclusive.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.