Comisia Europeana a angajat CEPIS si IVI pentru a dezvolta cadrul profesionalismului ICT

BUCURESTI - 1 februarie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Media / Publicitate

Cadrul pan-european al profesionalismului ICT si un nou program pentru directorii ICT vor amplifica inovatia si competitivitatea. Toti stakeholderii relevanti sunt invitati sa participe la cercetarea de definire a profesiei ICT.

Cu un cost al esecurilor proiectelor IT in mediul de afaceri estimat la aprox. 4.5 trilioane euro in intreaga lume si cu studiile ce indica faptul ca jumatate din proiectele IT atrag depasirea bugetului alocat cu peste 80%, Comisia Europeana a angajat Consiliul European al Societăţilor Informatice Profesionale (CEPIS) si Institutul pentru Valorificarea Inovatiei (IVI) sa contribuie la dezvoltarea profesionalismului ICT in Europa. Impreuna, CEPIS si IVI vor initia un proiect de cercetare care va intari si pe mai departe va profesionaliza rolul vital al profesiilor ICT si vor asigura dezvoltarea unui cadru de training pan-european pentru managerii ICT. CEPIS si IVI invita toate partile interesate sa se implice in proiectul de cercetare.

Pe parcursului anului 2011, cercetatorii CEPIS si IVI vor sustine interviuri detaliate cu peste 100 de directori IT, profesionisti ICT si profesori din intreaga Europa si vor dezvolta:

-          un cadru european pentru profesionalismul ICT cu scopul de a intensifica practicile ICT si mobilitatea profesionistilor IT calificati pe teritoriul Europei;

-          un program european de training pt manageri ICT pentru promovarea competentelor spre o abordare mai buna a provocarilor determinate de inovatia ICT.

André Richier, membru al Directoratului General pentru Intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene a declarat ca dezvoltarea profesiei ICT a reprezentat una dintre cele mai importante provocari in fata afacerilor si administratiei moderne: “ In Europa intelegem prin aceasta un factor cheie de activare a cresterii economice, inovatiei si competitivitatii. Dezvoltarea unui cadru comun pentru intelegerea, comunicarea si masurarea rolului pivot jucat de ICT si profesionistii ICT este o prioritate semnificativa a Agendei Europene a e-Aptitudinilor”.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 11 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.
ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.

Taguri: ECDLComisia EuropeanaICTIT&C
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/comisia-europeana-a-angajat-cepis-si-ivi-pentru-a-dezvolta-cadrul-profesionalismului-ict