Concursul de eseuri “Ce impact a avut ECDL in viata mea?”

BUCURESTI - 30 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Fundatia ECDL-F (Irlanda), prin ECDL ROMANIA, lanseaza concursul international de eseuri “Ce impact a avut ECDL in viata mea?”.

Informatia este o resursa cheie, un factor deosebit de important in determinarea evolutiei individului in societate, dar si in analiza cresterii economice la nivel macro. Societatea in care functionam a ajuns intr-un moment in care competitivitatea se masoara in abundenta de informatie si tehnologii de comunicatie menite sa usureze accesul la informatie. Beneficiile deschiderii catre nou sunt multe: calitate imbunatatita, costuri reduse, o adaptare rapida la nevoile clientilor (consumatorilor), etc. Evolutia tehnologica ne provoaca sa gasim metode eficiente, mai productive de utilizare a calculatorului la locul de munca, acasa, in mediul academic, etc.

Acest concurs are ca scop stimularea dezbaterilor publice si a discutiilor pe marginea problematicii utilizarii calculatorului intr-o societate bazata pe cunoastere, a identificarii si promovarii de idei si concepte noi cu privire la influenta pe care calculatorul o are asupra vietii fiecaruia dintre noi.

Sunt invitate sa participe toate persoanele certificate ECDL/ ICDL din intreaga lume. Fiecare tara detinatoare a licentei ECDL va desemna un castigator national, iar dintre acestia va fi ales marele castigator al competitiei.

In Romania, toate persoanele certificate ECDL sunt invitate sa trimita eseurile lor impreuna cu formularul de inscriere corect completat, cu ajutorul centrelor acreditate, pana la data de 21 August 2005 (data postei) la sediul ECDL ROMANIA (vezi detalii de contact mai jos). Participantii vor trimite un eseu de maxim 100 de cuvinte in limba romana, prezentand propria lor viziune asupra beneficiilor si influentei pe care le are certificarea ECDL in viata lor.

Marele castigator al concursului va fi premiat la Zurich in cadrul Forumului International Anual ECDL. Castigatorul va primi un trofeu din argint (un platou de argint gravat), precum si invitatia de a participa la Forumul de la Zurich, impreuna cu un insotitor. Costurile de transport si cazare pentru cele 2 persoane vor fi suportate integral de Fundatia ECDL-F.

De asemenea, castigatorul pentru Romania va primi un premiu in valoare de 200 Euro, o placuta gravata si o diploma.

Data limita de transmitere a eseurilor este 21 August 2005 (data postei), in atentia dnei Alexandra Popescu, ECDL ROMANIA, Str Mendeleev nr. 7-15, Sector 1 Bucuresti 010361, sau pe fax la nr. 021-211 26 11, sau e-mail alexandra.popescu@ecdl.org.ro .

Despre ECDL ROMANIA

Permisul European de Conducere a Computerului – ECDL este documentul standard pentru calificarea de baza in utilizarea computerelor, recunoscut la nivel international, dovedind abilitatea detinatorului de a folosi eficient un computer.
Pentru mai multe detalii privind cursurile si testarile ECDL, datele de contact sunt: tel. 211.26.11 sau www.ecdl.org.ro.

Alexandra Popescu
alexandra.popescu@ecdl.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/concursul-de-eseuri-ce-impact-a-avut-ecdl-in-viata-mea