Elevii români au participat la cel mai mare eveniment de programare creativă. Iată rezultatele

BUCURESTI - 22 martie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

15000 de elevi şi peste 600 de profesori din peste 400 de unităţi şcolare din România au participat anul acesta şcolar la marea provocare digitală BEBRAS . Peste 800 dintre elevi s-au calificat în runda a 2-a a evenimentului şi, în perioada 11-15 martie, s-au întrecut din nou pentru câştigarea premiilor oferite de ECDL .
ECDL organizează în fiecare an la noi în ţară Săptămâna mondială BEBRAS, cel mai mare eveniment de Computing, desfăşurat concomitent în 60 de ţări din întreaga lume. BEBRAS Challenge îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii algoritmice şi să îi atragă spre domeniul informatic.
Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modul ECDL Computing.

Bebras, Bebras challange, Bebras Romania, gandire computationala, gandire analitica, informatica, elevi, profesori, concurs, concurs online, concurs elevi, ECDL, ECDL ROMANIA, www.bebras.ro

Bebras, Bebras challange, Bebras Romania, gandire computationala, gandire analitica, informatica, elevi, profesori, concurs, concurs online, concurs elevi, ECDL, ECDL ROMANIA, www.bebras.ro

Din cei aproape 15000 de elevi români participanți la prima etapă a săptămânii mondiale Bebras (12-17 noiembrie 2018), 828 de elevi s-au calificat în etapa a doua. A doua etapă a Concursului Bebras 2018 s-a desfășurat la nivel naţional în perioada 11-15 martie 2019. La aceasta au participat cu succes 697 de elevi din toată ţara. 26 dintre ei au reuşit să câştige premiile puse în joc de ECDL. Rezultatele finale ale competiţiei Bebras în România pot fi accesate pe pagina web bebras.ro.

Participarea la această competiţie online le-a oferit tuturor elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante și provocatoare în același timp. Competiția s-a desfășurat exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor şi participarea a fost gratuită pentru toţi elevii.

 

ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de creștere a nivelului de competențe digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală.

Dobândirea competențelor digitale trebuie să se întâmple în școală, oferindu-se posibilitatea elevilor de a avea o înțelegere mai profundă a tehnologiilor digitale. Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica .

 

Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și va fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale și oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. Prin reţeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel naţional şi prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigură tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica la standard internaţional şi pe un anumit nivel competenţele digitale. Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  din companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul Permisului ECDL.

 

Contact Bebras Romania : Raluca Constantinescu, 0758.257.572, concurs [at]bebras[punct]ro.

Aflaţi mai multe despre ECDL pe www[punct]ecdl[punct]ro sau www[punct]ecdl[punct]com.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/elevii-romani-au-participat-la-cel-mai-mare-eveniment-de-programare-creativa-iata-rezultatele