Final editie aniversara 5 licee 5 muzee la Muzeul Satului

BUCURESTI - 14 iunie 2017

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, CSR

ECDL ROMANIA va invita miercuri, 14 iunie 2017, ora 11:00, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, pentru a afla impreuna premiantii editiei a 10-a a proiectului 5 licee 5 muzee . Incepand cu luna februarie, elevi din cinci licee din capitala au vizitat gratuit cinci muzee din Bucuresti, fiind provocati la un concurs online de cultura generala.

5 licee 5 muzee este un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Miercuri, vom sarbatori in aer liber finalul acestei etape a proiectului, inconjurati de atmosfera deosebita din gradina Muzeului Satului, impreuna cu toti participantii - elevi si profesori, reprezentanti ai muzeelor partenere (Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa , Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici , Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I) si organizatori (ECDL ROMANIA alaturi de Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti).

ECDL, 5 licee 5 muzee, eveniment, eveniment Bucuresti, Muzeul Satului, liceeni, elevi, licee, muzee, Antipa, Militar, Minovici, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, concurs, cultura, cultura generala

ECDL, 5 licee 5 muzee, eveniment, eveniment Bucuresti, Muzeul Satului, liceeni, elevi, licee, muzee, Antipa, Militar, Minovici, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, concurs, cultura, cultura generala

La etapa aniversara de anul acesta a proiectului 5 licee 5 muzee , ce s-a desfasurat in perioada februarie – iunie 2017, au fost implicati alti 250 de elevi din alte 5 noi licee din Bucuresti: Scoala Centrala, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul National Elena Cuza si Colegiul National Ion Creanga.

 

Cele 5 muzee partenere pentru aceasta editie, care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.

 

Tinerii au fost incurajati sa realizeze o pagina cat mai activa pe site-ul web al unei retele de socializare, astfel incat sa reuseasca sa promoveze activitatile la care au luat parte in randul cat mai multor colegi, profesori sau prieteni, trezindu-le si acestora apetitul pentru a merge la muzee.

Saptamana aceasta, in cadrul evenimentului final, vom afla care au fost cei mai buni elevi la testul de cultura generala si vom premia cea mai de impact pagina web. Atmosfera va fi inveselita de Grupul Fantezia de la Clubul Copiilor Sector 5.

Totusi,  scopul 5 licee 5 muzee nu este reprezentat de competitie, ci de motivarea elevilor pentru a accesa institutii de cultura, mai ales in situatia actuala in care, educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea lor. Tinerii trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale, acum cand lumea digitala ne acapareaza aproape total interesul si devenim din ce in ce mai dependenti de computer si smartphone.

5 licee  5 muzee si-a propus sa declanseze mai intai in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre cinci licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut mult succes si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue. Acum, la a zecea editie, 2 500 de liceeni, din 50 de scoli bucurestene, deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de proiect.

 

Proiectul este o initiativa a ECDL ROMANIA, care organizeaza 5 licee  5 muze cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti prin Directia Cultura, Invatamant, Turism si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, promovand educatia completa si echilibrata a tinerilor din Romania.

ECDL – European Computer Driving Licence este cel mai raspandit standard global de certificare a competentelor digitale, cu recunoastere internationala in peste 100 de tari de pe toate continentele lumii.

 

Va asteptam cu mult interes, miercuri, 14 iunie 2017, incepand cu ora 11:00, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti (Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti).

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

Elena Chiru, Coordonator Proiect

Tel.: 0213169922 / E-mail: elena.chiru@ecdl.ro / Web: www.ecdl.ro

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent 15 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).