Gala “5 licee – 5 teatre” 2013

BUCURESTI - 10 decembrie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, IT&C

Luni, 9 decembrie 2013, incepand cu ora 17:00, la Teatrul Mic din Bucuresti a avut loc Gala si concursul din cadrul proiectului “ 5 licee - 5 teatre ” aflat anul acesta la editia a 3-a. Cinci trupe de teatru din cinci licee din capitala au urcat pe scena Teatrului Mic pentru a prezenta piesele pregatite pe parcursul proiectului derulat in perioada octombrie – decembrie 2013. Evenimentul s-a desfasurat pe tema Drepturile Omului sarbatorind si Ziua Internationala a Drepturilor Omului (10 decembrie).

Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER, alaturi de ECDL ROMANIA, cu sprijinul a cinci teatre partenere, care si-au deschis portile pentru liceeni pe tot parcursul proiectului, au jurizat si premiat piesele de teatru reprezentate de liceeni.

“5 licee - 5 teatre” si-a propus sa incurajeze implicarea tinerilor in activitati culturale prin accesul acestora in institutii si la spectacole de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de piese de teatru.

Pe parcursul editiei a 3-a a proiectului, o noua grupa de 150 de elevi din 5 licee din capitala au putut viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucuresti: Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara si Teatrul Ion Creanga.

Liceele participante la a treia editie 5 licee - 5 teatre sunt: Colegiul National Matei Basarab, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Colegiul National Grigore Moisil, Liceul Teoretic Marin Preda si Colegiul National de Informatica Tudor Vianu.

 

Trupele de teatru ale scolilor au participat si la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si au fost coordonati de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema „Drepturile Omului”. Proiectul s-a finalizat luni, 9 decembrie la Teatrul Mic sarbatorind Ziua Internationala a Drepturilor Omului (10 decembrie), cu reprezentatiile si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni in cadrul proiectului.

 

Juriul a fost format din reprezentanti ai teatrelor partenere in proiect si ai organizatorilor : Simona Mihaescu – actrita Teatrul Mic, Cristian Nicolaie – actor si consultant artistic la Teatrul Nottara, Cristian Motiu – actor Teatrul Metropolis, Mircea Dragoman –actor Teatrul Evreiesc de Stat si Gabriel Coveseanu – actor Teatrul Ion Creanga, Aura Corbeanu - UNITER, Daniela Stanculescu - Primaria Municipiului Bucuresti, Elena Stefan - Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Codruta Rentea –ECDL ROMANIA.

Membrii juriului au notat trupele inscrise in concurs urmarindu-se evaluarea urmatoarelor performante artistice: cel mai bun spectacol („Profa”, adaptare dupa „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei, trupa Liceului Teoretic Marin Preda),  cea mai buna interpretare masculina rol principal (Andrei Miercure, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu), cea mai buna interpretare feminina rol principal (Ruxandra Gorun, Colegiul National Grigore Moisil), cea mai buna interpretare masculina rol secundar (Nicu Ciprian, Liceul Teoretic Marin Preda), cea mai buna interpretare feminina rol secundar (Maria Calinoiu, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu), premiul special pentru text original scris de un elev (Ana Maria Abaluta, Colegiul National Matei Basarab), diploma cel mai bun public (Colegiul National Matei Basarab). La randul sau, publicul a votat si s-a acordat premiul publicului cel mai bun spectacol („As vrea sa treaca Dumnezeu pe aici!” de prof. Elena Cocu, Liceul Teoretic Dante Alighieri).

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

 

Irinuca Vaduva

Tel.: 0213169922

E-mail: irinuca.vaduva@ecdl.ro

Web: www.ecdl.ro

 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 148 de tari si numara pana in prezent peste 12 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
Permisul ECDL nu are limita de valabilitate in timp, competentele digitale fiind certificate pe viata, in conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate in vigoare la momentul sustinerii examinarii.
Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.
ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Programul este administrat la nivel mondial de catre ECDL Foundation, principala autoritate de certificare ECDL.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro

Taguri: teatruECDLgalaelevijuriupremiuliceeni5 licee - 5 teatre