Gala “5Licee 5Teatre” Editia a II-a

BUCURESTI - 6 decembrie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, CSR

Luni, 10 decembrie 2012, incepand cu ora 17:00, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie din capitala, va avea loc gala si concursul din cadrul proiectului “5 Licee 5 Teatre ” editia a II-a. 5 trupe de teatru din 5 licee din capitala vor urca pe scena Comediei pentru a prezenta piesele pregatite pe parcursul proiectului. Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER , vor premia piesele de teatru reprezentate de liceeni la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan.
“5 Licee 5 Teatre” si-a propus sa incurajeze implicarea liceenilor in activitati culturale prin accesul acestora in institutii si la spectacole de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de piese de teatru.

 

Pe parcursul Editiei a II-a a proiectului, 150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membrii ai trupelor de teatru din scoli, au putut viziona gratuit piese din stagiunea a 5 teatre partenere din Bucuresti:Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara si Teatrul Ion Creanga.

Liceele implicate in cea de a doua editie “5 Licee 5 Teatre” sunt: Colegiul National „Victor Babes”, Colegiul National „Sfantul Sava”, Colegiul National „Spiru Haret”, Colegiul National „Gheorghe Lazar” si Colegiul National „Mihai Viteazul”.

 

Trupele de teatru ale colegiilor au participat si la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si au fost coordonati de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema „Drepturile Omului”.

 

Proiectul se va  finaliza chiar de Ziua Internationala a Drepturilor Omului, luni, 10 decembrie, cu reprezentatiile si premierea celor 5 piese de teatru scurte realizate de liceeni in cadrul proiectului: „Never Let Me Go” (dramatizare dupa romanul omonim al lui Kazuo Ishiguro), „Burghezul gentilom” (dupa J.B.P. Molière), „Educatie spartana”, „The shape of things” (prelucrare a piesei lui  Neil LaButte) si „In cautarea sensului pierdut” (dupa Ion Baiesu).

Juriul va fi format din reprezentanti ai partenerilor in proiect .

Membrii juriului vor nota trupele inscrise in concurs, urmarindu-se evaluarea urmatoarelor performante artistice: cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cea mai buna adaptare, cea mai buna interpretare feminina, cea mai buna interpretare masculina, cea mai buna scenografie si cel mai popular spectacol.

 

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

 

Irinuca Vaduva, Manager proiect

Tel.: 0213169922

E-mail: contact@fundatiaecdlromania.ro

Web:     www.fundatiaecdlromania.ro

 

Despre ECDL ROMANIA

Fundatia ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 148 de tari si numara pana in prezent peste 11 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Fundatia ECDL ROMANIA isi propune sustinerea educatiei formale si a formarii profesionale continue din Romania, prin implementarea si promovarea utilizarii de standarde si francize europene si/sau internationale de instruire si certificare, inclusiv a Permisului ECDL.

Pentru mai multe informatii accesati www.fundatiaecdlromania.ro

Taguri: concursECDLgalaliceeteatre