In premiera, liceenii din doua orase au acces gratuit la muzee

BUCURESTI - 2 martie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, CSR

A inceput editia cu numarul 13 a proiectului dedicat elevilor - 5 licee 5 muzee , care anul acesta se defasoara in premiera in doua orase. Lansarea a avut loc la finalul lunii februarie, in Bucuresti si Cluj. Astfel, de data aceasta, 500 de liceeni din Bucuresti si Cluj-Napoca vor merge gratuit la muzee.

5 licee 5 muzee este un proiect educational pentru elevii de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Pana in luna iunie, elevii din zece licee din Bucuresti si Cluj-Napoca vor beneficia de vizite gratuite la zece muzee din aceste orase, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

ECDL ROMANIA impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Consiliul Judetean Cluj si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, cu sustinerea celor zece muzee partenere, au dat startul celei de a 13-a editii 5 licee 5 muzee, alaturi de liceenii si profesorii lor.

5 licee 5 muzee, ECDL

5 licee 5 muzee, ECDL

5 licee 5 muzee s-a extins, iar la editia de anul acesta a proiectului (februarie – iunie 2020), vor fi implicati alti 500 de elevi din alte 5 licee din Bucuresti si 5 licee din Cluj-Napoca:

Bucuresti - Colegiul German Goethe, Liceul Teoretic „Traian”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcanescu”, Colegiul Romano-Catolic „Sfantul Iosif”, Colegiul Tehnic Energetic.

Cluj-Napoca - Colegiul Economic “Iulian Pop”, Liceul Teoretic “Avram Iancu”, Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica “Octavian Stroia”, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Colegiul National "Gheorghe Sincai".

 

Cele 10 muzee partenere pentru aceasta editie, care ii vor provoca pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt:

Bucuresti - Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.

Cluj-Napoca – Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Zoologic al Universitatii Babes Bolyai.

 

Evenimentul de deschidere de vineri, 28 februarie, a fost o conferinta interactiva, care i-a conectat virtual pe participantii din Bucuresti si Cluj.

Liceenii vor vizita ghidat muzeele si vor participa la un concurs online de cultura generala pe teme precum Fabricat in Europa, Marina Militara Romana in Al Doilea Razboi Mondial, Spatiul familiei in locuinta traditionala, Pe urmele trecutului. Colectia Maria si Dr. George Severeanu, Curiozitati din lumea reptilelor, Munci si zile de sarbatoare in satul transilvanean, Povestea satului traditional, 1989, anul care a schimbat lumea, Tablou de epoca: Palatul Bánffy si portretistica baroca, Animale emblematice din fauna Romaniei.   

In cadrul conferintei, s-a lansat si un al doilea concurs pentru elevi. Tinerii sunt incurajati sa contribuie la o pagina cat mai activa pe site-ul web al unei retele de socializare, astfel incat fiecare liceu sa promoveze cat mai bine unul dintre muzeele partenere. Astfel, le vor trezi apetitul pentru a vizita muzee cat mai multor colegi, profesori sau prieteni. 

 

5 licee 5 muzee si-a propus sa declanseze in randul tinerilor o “epidemie sociala” de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs. Lansat in anul 2008, proiectul s-a desfasurat pana anul trecut local, doar in capitala, a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor cat si a profesorilor si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue, dar si sa extinda initiativa. Acum, la  startul celei de a 13-a editii, 3 000 de liceeni din 60 de scoli bucurestene deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de proiect, urmand sa li se alature alti 500 de elevi si inca 10 licee din Bucuresti si Cluj-Napoca, prin aceasta editie.

Proiectul a fost initiat si este sustinut in fiecare an de ECDL ROMANIA, cu sprijinul tuturor partenerilor implicati.

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati: Elena Chiru, Manager Proiect, Tel.: 0213169922, E-mail: elena.chiru@ecdl.ro, Web: www.ecdl.ro.

 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.

Taguri: ECDL5 Licee 5 Muzee
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/in-premiera-liceenii-din-doua-orase-au-acces-gratuit-la-muzee