Incepe scoala cu ECDL!

BUCURESTI - 15 septembrie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Media / Publicitate

Elevii pot sa faca un pas inainte si sa isi obtina Permisul ECDL (European Computer Driving Licence). Astfel, competentele lor digitale sunt recunoscute la nivel international si certificate pe termen nelimitat, elevii avand oportunitatea de a echivala proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC.
Mai mult, daca se inscriu si sustin cel putin un examen ECDL in perioada 14 septembrie - 18 decembrie 2015, pot castiga unul dintre premiile IT oferite de Fundatia ECDL ROMANIA.

concurs, scoala, elevi, liceeni, ECDL, laptop, competente digitale, IT, BAC, Bacalaureat, tableta

concurs, scoala, elevi, liceeni, ECDL, laptop, competente digitale, IT, BAC, Bacalaureat, tableta

Fundatia ECDL ROMANIA incurajeaza tinerii sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard international si in anul scolar 2015-2016, in situatia in care astazi, dobandirea aptitudinilor IT este o conditie obligatorie pentru a face fata cerintelor tot mai ridicate in competitia de pe piata muncii. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari la standarde internationale.

 

In perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015, toti elevii inscrisi in invatamantul preuniversitar din Romania, care intentioneaza sa isi certifice competentele de utilizare a computerului  prin Permisul ECDL, se inscriu automat in cursa pentru castigarea unuia dintre cele patreu premii oferite de Fundatia ECDL ROMANIA: un laptop si patru tablete. Oferta este valabila doar pentru elevi , in perioada respectiva. Regulamentul complet al concursului Incepe scoala cu ECDL! este public pe pagina web a Fundatiei ECDL ROMANIA.

 

ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil de module ECDL in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc si sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create doua Profiluri ECDL destinate elevilor - Permisul ECDL PROFIL START BAC si Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent.

 

Programa pentru evaluarea competentelor digitale si obtinerea Permisului ECDL adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, ei se pot pregati chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 150 de tari si numara pana in prezent 14 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro sau www.ecdl.org.