Liceenii au avut intrare libera la muzee - Invitatie 5 licee - 5 muzee

BUCURESTI - 10 iunie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, CSR

Joi, 11 iunie 2015, ora 14:00, la Muzeul Satului vom afla premiantii “5 licee - 5 muzee ”, editia a 8-a. Incepand cu luna februarie, elevii din 5 licee din Bucuresti au beneficiat de vizite gratuite la cateva muzee din capitala, fiind antrenati de ECDL ROMANIA la un concurs online de cultura generala.

„5 licee - 5 muzee” este un proiect educational dedicat elevilor de liceu, prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, va invita la evenimentul final al acestei editii. Ne vom intalni si vom sarbatori cu toti participantii – elevi , profesori si reprezentanti ai muzeelor, in aer liber, inconjurati de atmosfera deosebita a Muzeului Satului.

5 licee 5 muzee, elevi, profesori, muzee, cultura, cultura generala, Muzeul Satului, Antipa, Minovici, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, ECDL

La aceasta editie a proiectului „5 licee – 5 muzee”, au fost implicati alti 250 de elevi din alte 5 licee din Bucuresti: Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu”, Colegiul National ”Iulia Hasdeu”, Colegiul National Bilingv ”George Cosbuc”, Liceul Teoretic ”Eugen Lovinescu” si Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu”.

Cele 5 muzee care au raspuns invitatiei de a participa la proiect si care au pregatit intrebarile concursului de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica - Minovici  “, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa ”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" .

Pe langa concursul online de cultura generala, elevii au fost provocati si la o competitie video (5 motive in 5 minute) prin care fiecare liceu a realizat un filmulet de prezentare si promovare a cate unui muzeu vizitat.

„5 licee - 5 muzee” si-a propus sa declanseze o „epidemie sociala” de vizitare a muzeelor incepand cu tinerii, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor cat si a profesorilor si astfel, organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue.

Joi, 11 iunie 2015, vom afla care au fost cei mai buni dintre ei, in compania copiilor de la Clubul Copiilor Sector 5 care ne-au pregatit cateva surprize. Va asteptam cu mult interes atunci, incepand cu ora 14:00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” (Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti) pentru a-i cunoaste pe castigatori.

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

Elena Chiru, Manager de Proiect

Irinuca Vaduva, Marketing si Comunicare

Tel.: 0213169922

E-mail:  elena.chiru@ecdl.ro

irinuca.vaduva@ecdl.ro

Web:     www.ecdl.ro

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 150 de tari si numara pana in prezent 14 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/liceenii-au-avut-intrare-libera-la-muzee-invitatie-5-licee-5-muzee