Sanse egale prin educatie !

BUCURESTI - 15 octombrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Programul ECDL Equalskills pentru copiii Centrelor de Plasament din Oradea - Centrul Vocational Fundatia “Casa” impreuna cu Asociatia “instruIT”, centrul de instruire si testare acreditat ECDL, au lansat programul “Sanse egale prin educatie!” care isi propune sa ofere unor copii de la Centrele de Plasament din Oradea posibilitatea de a obtine certificari recunoscute international.

Ca prim pas in derularea acestui proiect, 9 copii de la centrul de Plasament nr. 2 din Oradea au absolvit cu succes programul Equalskills. Inmanarea certificarilor Equalskills a avut loc vineri, 5 octombrie la sediul Fundatiei “Casa” in prezenta d-nului Marius Dinca din partea ECDL ROMANIA.

ECDL ROMANIA felicita absolventii, dar si initiatorii acestei campanii, incurajand si promovand cultivarea continua a interesului pentru pregatirea tinerilor prin activitati extracurriculare pentru a fi mereu un pas inainte, in acest sens fiind nevoie de o participare activa.

ECDL ROMANIA promoveaza in randul tinerilor care doresc sa paseasca cu succes in viata, spiritul libertatii de a alege, a entuziasmului participarii la materializarea ideilor si bucuria de a reusi, ambitia de a deveni profesionisti si invatarea continua. Educatia este calea spre progres si trebuie sa ne implicam in pregatirea tinerei generatii ca element activ al vietii sociale.

Invatarea noilor tehnologii este prioritara intr-o societate in continua schimbare. Aplicarea conceptului de invatare pe intreg parcursul vietii aduce beneficii societatii si persoanelor ca urmare a cresterii competitivitatii acestora, a dezvoltarii personale si a cresterii potentialului de angajare, mijlocul fiind de a asigura accesul populatiei de toate varstele la diferite forme de educatie.

Astazi, mai mult ca oricand, intr-o societate caracterizata printr-o dinamica accelerata a schimbarilor structurale, dar si a profunzimii, acestor schimbari, a plasarii omului in contextul “izbucniri tehnologice”, ridica in permanenta noi sarcini educatiei, carora aceasta trebuie sa le faca fata.

Despre ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 146 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 400 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro

Alina Muresan
Marketing Assistant
alina.muresan@ecdl.org.ro