Teach Smart - o campanie despre profesorii care nu sunt de specialitate, dar care sunt prieteni cu tehnologia

BUCURESTI - 24 februarie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

ECDL ROMANIA, membru in Coalitia pentru Educatie Digitala, lanseaza campania Teach Smart , o initiativa de promovare a cadrelor didactice care nu sunt de specialitate Informatica si TIC, dar care, prin activitatile lor, integreaza si folosesc tehnologia la nivelul unitatii de invatamant sau/si in predare la clasa.
Teach Smart este un demers care isi propune sa sustina si sa promoveze cadrele didactice care genereaza schimbari pozitive, prin realizarea unei educatii “altfel”, de calitate, folosind mediile digitale, in ciuda faptului ca nu sunt de specialitate. Aceste exemple de buna practica pot inspira intreg sistemul de invatamant romanesc, inclusiv noile generatii de cadre didactice, care pot sa se impuna de la inceput ca fiind profesori relevanti, potriviti cu era tehnologica in care ne aflam.

ECDL, Teach Smart, profesori, tehnologie, competente digitale

ECDL, Teach Smart, profesori, tehnologie, competente digitale

In fiecare luna vom cunoaste cate un cadru didactic din invatamantul preuniversitar din Romania, a carui experienta digitala de predare are un impact semnificativ in dezvoltarea unui sistem de educatie actual, prin utilizarea tehnologiei la clasa, in unitatea scolara, in activitatile extracurriculare etc., reusind astfel sa tina pasul cu elevii nativ digitali.

 

Teach Smart incepe prin a marca activitatea deosebita a d-nei prof. dr. Gabriela Girmacea, de la Colegiul National "Grigore Moisil" – Onesti, profesor de limba romana – literatura universala, cu o vechime la catedra de 31 ani. Chiar daca educatia a trecut prin multe schimbari de-a lungul timpului, iar d-na Gabriela Girmacea este un profesor “umanist”, aceasta utilizeaza tehnologia pentru eficientizarea activitatii didactice, reusind sa  produca valoare si excelenta.

Desi este profesor de limba romana, dna. Gabriela Girmacea s-a implicat activ in hub-ul 3D Printing care s-a activat la Colegiul Tehnic din Onesti cu ajutorul sau. Pe langa numeroasele realizari ale d-nei Gabriela Girmacea, intre care mai multe softuri educationale dezvoltate pentru orele pe care le preda, se numara si kitul educational creat cu ajutorul imprimantei 3D.

Teach Smart prezinta luna aceasta un produs inovativ realizat de catre d-na Gabriela Girmacea, prin utlizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D, iar mai multe despre educatie si ITC ne dezvaluie chiar dna. Profesor, in interviul publicat pe pagina ecdl.ro:

Utilizarea tehnologiei in procesul de predare permite ca rolul profesorului sa se schimbe pe parcursul orei si sa devina un facilitator de invatare. Apoi, se stimuleaza creativitatea elevilor, pentru ca astfel se dezvolta o relatie profesor-elev  mai profunda in care elevul vine alaturi de profesor pentru a contribui prin creativitatea sa la crearea altor softuri educationale.”

 

Competentele digitale dau posibilitatea profesorilor sa utilizeze tehnologia mai eficient in procesul de predare si ca urmare sa isi atinga obiectivele educationale cu eficacitate, economisind timp si ridicand productivitatea si gradul de participare la nivelul clasei.

Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar care detin Permisul ECDL pot sa beneficieze de credite profesionale transferabile.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/teach-smart-o-campanie-despre-profesorii-care-nu-sunt-de-specialitate-dar-care-sunt-prieteni-cu-tehnologia