Vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes despre importanta competentelor digitale

BUCURESTI - 21 octombrie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Media / Publicitate

Vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes a tinut un discurs referitor la importanta competentelor digitale pentru competitivitate si incluziune

Vicepresedintele Comisiei Europene si comisarul pentru Agenda Digitala pentru Europa s-a adresat delegatilor prezenti la Forumul Fundatiei ECDL pe marginea rolului important pe care il joaca aptitudinile digitale pentru producerea cresterii economice si reducerea riscului excluderii digitale caruia sunt expusi cei ce nu detin competentele necesare accesului la tehnologie.

Forumul Fundatiei ECDL, care in acest an a avut loc laDublin, este un eveniment anual care reuneste delegati de pe toate continentele pentru a face schimb de cunostinte si experienta in domeniul dezvoltarii competentelor ICT si al promovarii competentelor digitale la nivel global.

Vicepresedintele Kroes a vorbit despre importanta cheie a competentelor digitale si a incluziunii, in cadrul Agendei Digitale pentru Europa si strategia Comisiei Europene pentru o dezvoltare sustenabila si inclusive a Europei. In discursul sau, Vicepresedintele Neelie Kroes a amintit despre rolul din ce in ce mai central pe care tehnologia il joaca in viata de zi cu zi si la nivelul pietei muncii si despre cum cei fara aptitudini de utilizare a computerului se expun riscului de a se regasi pe partea gresita a diviziunii digitale. In timp ce a recunoscut reusitele initiativelor politice precedente, Vicepresedintele Kroes a avertizat cu privire la autosuficienta intalnita incampaniace si-a propus sa asigure un nivel de baza de aptitudini digitale pentru fiecare cetatean. Pentru a sublinia acest punct de vedere, a amintit faptul ca mai mult de un sfert din populatia Uniunii Europene nu a utilizat vreodata Internetul si ca cei mai expusi riscului de a fi exclusi din Societatea Informationala din cauza lipsei de cunostinte adecvate sunt cei saraci, batranii si cei din grupurile marginalizate.

Damien O’Sullivan, CEO al Fundatiei ECDL, a reafirmat pozitia Vicepresedintelui care avertizeaza cu privire la excluderea digitala, adaugand:

“Pe masura ce din ce in ce mai multe servicii, informatii si chiar personalitati individuale migreaza spre mediul online, adancirea diviziunii digitale devine o problema tot mai urgenta, iar numarul celor de pe partea gresita a acestei diviziuni – aceia fara aptitudinile ICT indispensabile – va creste exponential cu dependenta de tehnologie din ce in ce mai mare a societatii.”

Agenda Digitala pentru Europa, cat si celelalte agende digitale din afara spatiului European, asigura cea mai buna forma de imbold politic si de crestere a constientizarii nevoii la nivel national si international de a provoca crestere economica si de a reduce gradul de excludere digitala.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 600 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/vicepresedintele-comisiei-europene-neelie-kroes-despre-importanta-competentelor-digitale