Timisoara, ia atitudine! -10 mai 2008

Timisoara - 5 mai 2008

Comunicat tip General in ONG

ECO CLUB TM invita toti cetatenii Timisoarei sa ia parte la cea mai mare zi de ecologizare a Timisoarei – 10 mai 2008. Evenimentul este organizat de catre membrii ECO CLUB TM si de catre participantii din cadrul proiectului „ECO3-Prinde ritmul naturii!”, in colaborare cu RETIM SA si cu Primaria Municipiului Timisoara.

Zonele care vor fi ecologizate (colectare deseuri) si punctele de intalnire pentru fiecare dintre acestea sunt:
•Zona CETATII - PIATA UNIRII: Domul Catolic, unde se vor desfasura atat activitati de ecologizare, cat si de creatie pe tematica ecologica
•Zona MAL BEGA 1 (pe uscat): Podul Mihai Viteazul (zona Printul Turcesc)
•Zona MAL BEGA 2 (pe uscat): Autogara Iosefin
•Luciul de apa al CANALULUI BEGA (pe apa cu barcile): Podul Mihai Viteazul (zona Printul Turcesc)
•Zona COMPLEX: localul 3F
•Zona SOARELUI & GIROC: AEM
•Zona PADUREA VERDE : Muzeul Satului
•Zona LIPOVEI : Parcul situat vis-a-vis de Piata de legume
•Zona GHIRODA: Intrarea în Ghiroda

In aceste zone, incepand de la ora 11:00, se vor afla echipe mixte, formate din participanti din cadrul proiectului ECO3, elevi ai scolilor din Timisoara, studenti din Centrul Universitar Timisoara, angajati ai firmelor partenere, membrii ai altor organizatii nonprofit, precum si toti cetatenii Timisoarei cu spirit civic.
ECO CLUB TM lanseaza invitatia de participare si oficialitatilor din judetul Timis (reprezentanti ai Primariei, Prefecturii si ai Consiuliului Local), pe care ii asteptam sa munceasca alaturi de cetateni in zonele in care se realizeaza actiunile de ecologizare. In acest mod, toti vom contribui la mentinerea unui mediu inconjurator placut si sanatos pentru comunitate. Acesta constituie si unul dintre obiectivele pe care institutiile locale si le au in vedere in permanenta.
De asemenea, ne dorim ca intreaga presa din Timisoara sa ni se alature in data de 10 mai, atat in calitate de reprezentanti ai publicatiilor respective, cat si in calitate de cetateni ai orasului nostru.
Concomitent cu actiunea de ecologizare, de la ora 11:00, in Piata Unirii vor fi amplasate ateliere de creatie a caror materie prima o vor constitui materialele reciclabile si vor avea loc proiectii de poze si imagini tematice si creare de plase ecologice. Programul artistic include muzica, dans, teatru si va fi sustinut de elevi ai urmatoarelor scoli si licee: Şcoala cu cls I-VIII Varias, Scoala Generala cu clasele I-VIII nr 20, Scoala Generala cu clasele I-VIII nr 5, Scoala Generala cu clasele I-VIII nr 30, Scoala Generala cu clasele I-VIII Dumbravita, Liceul Teoretic Iris, Liceul Teoretic „Traian Vuia” Faget. Aceste scoli au participat si la evenimentul ECOTIM, eveniment organizat de Fundatia Verde 2000.
Tot in Piata Unirii, incepand cu ora 15:30, toti cei care au participat la actiunea de ecologizare vor fi invitati sa asiste la prezentarea rezultatelor colectarii de gunoaie, la premierea obiectelor artistice realizate precum si a celor mai harnici cetateni. Vor avea loc si diverse concursuri pe teme ecologice (mima, creatie literara, concurs de cunostiinte).
Scopul evenimentului este unul educativ si se doreste atragerea atentiei asupra necesitatii implicarii oricarui cetatean in pastrarea curateniei orasului si evidentierea implicarii companiilor, scolilor, institutiilor locale in buna gospodarire a sa.

Parteneri principali: RETIM SA si Consiuliul Local
Parteneri media: 24FUN, www.timisoreni.ro, Kiss FM, Tele Universitatea
Sponsori: ProAirClean, Flextronix, Hella Electronics
Parteneri: Apele Romane, Edyspedition, Coca-Cola Hellenic, Grupul Scolar Silvic, Procter & Gamble, Equillibrium, OSUT, Opinia Timisoarei, Promotie-revista de pret.
Scolile participante in cadrul proiectului ECO3 sunt : Liceul Teoretic “Jean Louis Calderon”, Scoala Generala cu clasele I-VIII nr 16 “Take Ionescu”, Scoala Generala cu clasele I-VIII nr 22, Scoala Generala cu clasele I-VIII nr 24, Scoala Generala cu clasele I-VIII nr 25, Liceul de Arte Plastice.
Organizatiile non-profit care ne sprijina in aceasta actiune sunt : Organizatia Studentilor Universitatii de Vest Timisoara (OSUT), Conventia Organizatiilor Studentesti de la Politehnica Timisoara (COSPOL), Asociatia studentilor AIESEC Timisoara, Freecycle Tm, Millenium Center Arad cu participarea voluntarilor europeni din proiectele 'Youth for Youth II' şi 'Cultural clusters-to be discovered', Asociatia Crestina For Help Timisoara.

Despre ECO CLUB TM

ECO CLUB TM a luat nastere din initiativa Leaders Timisoara, iar misiunea noastra este de a informa si a educa din punct de vedere ecologic cetatenii orasului nostru si de a colabora cu institutiile si autoritatile locale pe probleme de mediu. Noi ne dorim sa transformam Timisoara intr-un oras ecologic prin implicare, dedicare si stil de viata. Mentionam faptul ca nu suntem afiliati politic, iar niciuna din activitatiile noastre nu are caracter politic.
Va multumesc,
Romina Faur
Tel : 0744614156
romina.faur@gmail.com
www.ecotimisoara.ro
Coordonator Departament Marketing&PR ECO CLUB TM