Află care sunt cele mai potrivite materiale textile atunci când alegi articolele vestimentare

BUCURESTI - 18 octombrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Retail

Toamna aceasta ai parte de o vreme cât se poate de blândă. Există, evident posibilitatea ca aceasta să își schimbe calitățile în orice moment, din acest motiv, noi trebuie mereu să fim puși la curent cu ceea ne va pune în avantaj în materie de îmbrăcăminte.

Îmbrăcăminte bărbați - Dovani

Îmbrăcăminte bărbați - Dovani

 Materialul textil ce stă la baza creării articolelor vestimentare exprimă calitatea și unicitatea fiecărui articol în parte.  

Dovani

Când te decizi să achiziționezi noi articole vestimentare , primul lucru pe care îl iei în considerare este legat de modul în care arată. Ei bine, mai există un aspect ce nu trebuie să îl lași în urmă, acesta fiind legat de materialele textile din care sunt confecționate articolele tale preferate. Avem posibilitatea să alegem dintr-o gamă foarte largă de materiale textile , însă, nu toate, ne oferă acel confort și siguranță de care avem cu adevărat nevoie.

Materialul textil este cel care oferă întregii ținute aspectul de ”impecabil” sau ”complet șifonat”. Țesăturile sunt create din fire individuale care se obțin din fibre. Proprietățile acestor fibre determină reacția lor la uzură sau la spălat. Țesătura finală are în compoziția sa un singur tip de fibră sau un amestec de mai multe fibre.

Dacă tot a sosit anotimpul rece, îți aducem în atenție calitățile unor materiale textile, prin intermediul cărora vei ști care vor fi articolele vestimentare pe care le vei achiziționa. Ei bine, fibrele din care sunt confecționate materialele se împart pe mai multe categorii:

Fibre naturale de origine vegetală

Bumbacul

Acesta este obținut din planta de bumbac, mai precis de pe semințele bumbacului, principalele calități ale acestui material sunt: nu este alergen, absoarbe umezeala și o elimină, moale la atingere, rezistență. Este un material extrem de cunoscut deoarece se simt foarte confortabil pe piele. În această categorie intră și DAMASCUL, bumbacul egiptean, care este un fir fin învăluit într-o strălucire aparte.

Inul

Acest material este mai întâi de toate o plantă perenă sub formă de tufe. Este un material răcoros care are rezistență la temperaturi ridicate. Acest material deține un adevărat renume, deoarece pregătirea fibrelor pentru realizarea acestuia necesită un timp îndelungat de dăruire și atenție. Este un material durabil cu un finisaj aspru care rezinstă în timp, potrivit pentru articolele vestimentare de purtat vara.

Fibre naturale de origine animală

Lâna

Este un material cunoscut care este folosit pentru articolele vestimentare destinate purtării în anotimpurile reci. Prima calitate pe care o deține acest material este că menține căldura corpului, absoarbe umiditatea, este rezistent în forma sa uscată. Pentru întreținerea acestui material este indicată evitarea spălării la temperaturi ridicate. În general lâna este un material destul de aspru ceea ce poate oferi un disconfort la purtare, însă, cea mai faimoasă lână este Merino, care este cunoscută pentru finețea sa.

Mătasea

Coconul viermelui de mătase este responsabil pentru bucuria pe care ne-o oferă acest material. Acest material provine din China, iar principalele calități ale acestuia sunt: plăcut la atingere, ușor și rezistent în timp. Este un material greu de curățat și de întreținut.

Fibre artificiale și sintetice

Acetatul

Acest material are la bază o fibră obținută din celuloză și este găsit într-o gamă largă de culori. Reziatent la molii și mucegai având o elasticitate de până la 30%, se usucă extrem de repede, și nu se șifonează foarte ușor. Acesta este folosit foarte des pentru diverse bluze, cămăși și căptușeli.

Poliesterul

Acesta este o fibră sintetică polimerică foarte rezistentă care se usucă extrem de ușor, fiind fabricată din petrol. Articolele vestimentare confecționate din acest material textil sunt lejere dar nu permit aerului să circule. Principala problemă care stă la baza acestui material este că nu este biodegradabil.

Acestea reprezintă doar câteva din materialele textile ce stau la baza creării articolelor vestimentare pe care noi le purtăm zilnic. O gamă diversificată de articole vestimentare poți descoperi pe dovani .ro. Dacă apreciezi materialele care se așează pe corp conform așteptărilor, îmbrăcămintea marca Dovani este concepută special pentru a aduce confortul și aspectul plăcut împreună.