Află cum să alegi foarfeca de tuns ideală

BUCURESTI - 11 octombrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Fiecare pasionat de hairstyle ajunge să își pună diverse întrebări legate de importanța foarfecilor în activitatea de frizer . Există o mulțime de factori care contribuie la influențarea deciziei atunci când vine vorba de achiziționarea unei foarfeci, mai ales când se dorește ca tăietura generată să ajungă la standarde înalte.

Foarfeci - Barber Store

Foarfeci - Barber Store

 Frizerul este cel care face minuni cu firele de păr atunci când deține cea mai bună foarfecă.  

Barber Store

În acest caz este exclusă luarea unei decizii în funcție de instinct, mai ales în cazul în care ești abia la început. O bună interpretare a situației poate fi ghidată de recomandările unor specialiști care cunosc în amănunt anumite aspecte care te vor avantaja.

Fiecare frizer știe ce i se potrivește, care este nivelul la care se află, și bineînțeles traiectoria spre care își va îndrepta atenția. Este destul de cunoscut că fiecare practicant deține o anumită tehnică prin care poate fi identificat de clienții săi. Îți vom aduce mai jos câteva aspecte de care vei putea ține cont atunci când vei achiziționa o foarfecă de tuns.

Lama

Lama foarfecii este un punct primordial ce transformă întregul proces într-o adevărată artă. Aceasta deține capacitatea de a duce activitatea la nivelul de performanță. Datorită dezvoltării tuturor domeniilor, acest astept a fost luat și el în considerare, din acest motiv, există nenumărate tipuri de lame extinse calitativ din care se poate alege cu încredere. Materialul din care este confecționat permite efectuarea unei tăieturi fine a firului de păr. Acest detaliu nu trebuie de neglijat atunci când un frizer își ia foarte în serios munca.

Aici vom face referire la tipurile de lame pe care suntem siguri că le cunoști. Lamele realizate în stil german și cele realizate în stil japonez sunt printre cele mai cunoscute tipuri de lame. Diferența dintre cele două tipuri este că, cele în stil german au lamele mai teșite decât cele japoneze.

În schimb, foarfecile în stil japonez dețin lame concave pe interior și convexe pe exterior. Acest tip de foarfeci conferă tăieturii o executare mult mai precisă, permițând realizarea celei mai cunoscute tehnici de tăiere ”slide”. Datorită execuției precise, costul foarfecilor cu lame convexe este mai ridicat decât cele cu lamele teșite.

Bineînțeles, tipurile de lame se pot extinde pe un palier mai larg, spre exemplu: lame semi-convexe (sword blade), aceasta fiind o lamă cu un unghi obtuz.

Mânerul

După ce v-ați pus în conformitate cu tipul de lamă pe care doriți să îl alegeți, respectiv materialul din care este confecționat, trebuie să luați seama la o traiectorie ce se extinde pe două axe: poziția cotului și poziția degetelor.

O prindere bună poate eficientiza munca practicanților. Pentru fiecare specialist în parte, prinderea ustensilei conduce mâna către realizarea celor mai inspirate idei. Mâinile sunt diferite iar practicarea acestei meserii necesită o rapiditate în mișcare.

Prinderea este cea care determină alegerea unui mâner ergonomic, care va oferi o mai bună dexteritate, fiind posibilă realizarea unor tunsori puțin mai complicate.

Dacă ești în căutarea celor mai potrivite foarfeci, pe barber-store.ro vei găsi o colecție de foarfeci ideale pentru toate gusturile. Fiecare model este disponibil într-un unic design, precum și în diverse nuanțe. De la foarfeci de tuns la cele de filat, toate sunt pregătite și așteaptă să le testezi.