Alege corect articolele de încălțăminte pentru bebelușul tău!

BUCURESTI - 25 iunie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Deși noi, adulții, nu ne mai imaginăm nici măcar o zi fără să purtăm pantofi, pentru copilași, mersul desculț este sănătate curată la fiecare pas.

picioruse copilas

picioruse copilas

 Sănătatea piciorușelor celor mici se regăsește în încălțămintea purtată. Alege corespunzător pentru o dezvoltare optimă! 

Puppa Kids

De fapt, în primele luni de viață, picioarele bebelușilor sunt extrem de flexibile și de moi, fiind compuse din mai multe straturi de grăsime, ce au rolul de a proteja oasele. Pe măsură ce micuțul începe să meargă, acea grăsime se dizolvă, iar oasele picioarelor se extind. 

Din acest motiv, părinții nu ar trebui să se grăbească să îi încalțe pe juniori, decât dacă este absolut necesar (pentru a-i proteja de frig, de căldură, etc). Totodată, pe lângă straturile de grăsime, oasele, ligamentele, dar și mușchii unui nou-născut sunt foarte delicate, ceea ce înseamnă faptul că încălțămintea potrivită trebuie să îndeplinească o serie de criterii esențiale, pentru a nu contribui la crearea unor diformități la nivelul piciorului (monturi, bătături sau alte răni). 

Ce trebuie să știe părinții înainte de a achiziționa pantofi pentru nou-născuți? 

Atunci când vine vorba despre încălțămintea ideală pentru bebeluși, prima regulă de care trebuie să țină cont părinții este legată de modelul pantofiorilor. Prin urmare, este recomandat să se aleagă pantofi care le oferă degetelor de la piciorușele celui mic cât mai mult spațiu de mișcare. În principiu, cei potriviți sunt cu aproximativ un deget mai lați față de dimensiunea piciorului.  

De asemenea, este deosebit de important ca mămicile să caute pantofi cu vârful cât mai puțin curbat spre interior (sau chiar deloc), confecționați din materiale sau din țesături naturale, care lasă pielea să respire și, implicit, care asigură confort deplin și flexibilitate la maximum. 

Întrucât piticii cresc în ritmuri diferite, este de la sine înțeles faptul că momentul de cumpărare a unor noi pantofi pentru bebeluși diferă de la caz la caz. În principal, părinții se pot orienta după indiciile non-verbale pe care micuții ni le oferă. Spre exemplu, în situația în care copilașul încearcă constant să își scoată pantofiorii din picioare, există șanse destul de mari să nu se simtă confortabil cu aceștia și să aibă nevoie de o nouă pereche, cu o mărime mai mare.  

Așadar, ori de câte ori căutați pantofi pentru nou-născuți, sfatul nostru este să optați îndeosebi pentru acele modele care imită cel mai bine mersul desculț, asigurând libertate de mișcare, fără să îl incomodeze pe pitic. Unul dintre magazinele specializate în produse pentru bebeluși, începând de la hăinuțe, jucării și până la încălțăminte este  Puppa Kids

Pe puppa.ro, mămicile beneficiază nu doar de oferte avantajoase, ci și de calitate înaltă la orice gamă de produse. Deoarece fiecare junior merită doar lucruri de calitate, puppa.ro se dovedește partenerul ideal al părinților pentru confortul deplin al micuților. 

Știm deja faptul că nou-născuții sunt mult mai sensibili decât noi, adulții, sens în care este necesar să acordăm o atenție deosebită oricărui articol pe care îl achiziționăm pentru aceștia. Astfel, încălțămintea aleasă corect joacă un rol esențial în buna dezvoltare a copilașilor noștri și nu ne este permis să facem excepție de la calitate! Accesează puppa.ro și descoperă pantofiorii ideali pentru piticul tău!  

Taguri: puppa kidsbody-uri