Ce preț are serviciul de repatriere a decedaților din Germania?

BUCURESTI - 22 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

În fiecare an, în comunitatea românească de peste hotare se înregistrează în medie aproximativ 3000 de decese, majoritatea defuncților fiind repatriați acasă. După cum rezultă din datele oficiale, există numeroase motive pentru care românii își pierd viața în afara țării, începând de la accidentele cauzate la locul de muncă și până la îmbolnăvire.

Repatriere

Repatriere

 Este ideal să fim informați în privința repatrierii decedaților, pentru a trata cu luciditate una dintre cele mai neprevăzute situații. 

Eden Barabant

Conform cifrelor bazate pe datele din țara noastră, între 1.900 și 2.200 persoane de naționalitate română sunt îngropate anual pe cheltuiala statului european în care a survenit decesul, întrucât familiile acestora nu dispun de posibilitatea de a suporta cheltuielile legate de transportul internațional al defuncților. 

Așadar, atunci când avem rude plecate în străinătate, este recomandat să ne informăm preventiv despre procedura de repatriere a decedaților din Europa, chiar dacă încă nu ne confruntăm cu o asemenea situație tragică și, bineînțeles, sperăm că nu o vom face niciodată. Una dintre cele mai stricte țări din prisma acestui proces este Germania, sens în care în rândurile ce urmează vă oferim informații actualizate privind regulile internaționale de transport pe cale terestră a trupurilor neînsuflețite

Repatrierea defuncților din Germania către locația indicată de familie se efectuează doar cu autospeciale funerare, adaptate celor mai stricte cerințe. Prin urmare, firma cu care se colaborează în această direcție trebuie să dispună de autorizația de transport, în conformitate cu legislația aflată în vigoare.  

De asemenea, pentru ca întregul demers să poată fi dus la îndeplinire fără impedimente, este necesar să se întocmească o serie de documente obligatorii, precum sunt: Certificatul Constatator al Decesului, Certificatul de Îmbălsămare, Certificatul de Deces Internațional (sau românesc, după caz), Pașaportul mortuar și documentele care atestă starea civilă a persoanei decedate. Este de la sine înțeles faptul că de solicitarea, eliberarea, respectiv întocmirea documentelor obligatorii pentru repatrierea decedaților se va ocupa tot compania aleasă de către familia îndurerată. 

Un alt aspect important se referă la sicriul în care va fi transportat trupul lipsit de suflare, deoarece prevederile legale presupun ca acesta să fie confecționat din lemn și din zinc. Există anumite firme de repatriere decedați din Germania care le oferă rudelor defunctului și o astfel de opțiune, spre a le elibera de o grijă suplimentară. Un exemplu relevant din acest punct de vedere este și compania Eden Barabant, ai căror reprezentanți pot fi contactați pe  eRepatriere .ro. 

În ceea ce ține de costurile transportului funerar internațional al defuncților din Germania către localitatea din România, trebuie să luăm în calcul atât distanța ce urmează a fi parcursă, cât și tarifele legate de obținerea documentației amintită în rândurile anterioare. În cazul în care sunteți încercați de o problemă atât de dureroasă, pe eRepatriere.ro puteți completa online o cerere de repatriere, urmând a primi un răspuns în cel mai scurt timp de la reprezentanții acestei firme experimentate, dar și o ofertă complexă. 

Cu peste 11 ani de când activează în domeniu, Eden Barabant reușește să aline fiecare familie cu care colaborează, nu doar în ceea ce ține de prestarea unor servicii responsabile, profesionale și eficiente ca durată, ci și ca tarife practicate. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/ce-pret-are-serviciul-de-repatriere-a-decedatilor-din-germania1