Comunicat: Teodora Munteanu - viceprimar al Municipiului Suceava

Suceava - 22 ianuarie 2021

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica

În cadrul Departamentul de Autorizare Activități Comerciale am remarcat apariția unor funcțiuni de prestări servicii care deranjează mediului locuit. Cu toate că suntem în vremuri de pandemie și programul de funcționare non-stop a fost restricționat, spălătoriile auto ”self-service” creează disconfort prin zgomotul produs. Menționăm ca instituțiile care pot emite buletine de analiză a nivelului de zgomot sunt: Agenția de Mediu Suceava și DSP Suceava. Se pot face sesizări la 112, la Poliția Locală Suceava, cât și la Departamentul Autorizare Activități Comerciale din cadrul Primăriei. Desi sunt respectate normele de sănătate în vigoare, normele de amplasare a activităților producătoare de disconfort pentru populație, avem cazuri, din ce în ce mai dese, de creștere a nivelului de zgomot în zona spațiilor de locuit.

Printre activitățile pe care la urmărim în aceasta perioadă de pandemie sunt și cele cuprinse și reglementate de Ordinul 1030/20.08.2009, privitor la activități cu risc pentru starea de sănătate a populației. Lucrăm în colaborare cu Direcția de Sănătate a Populației pentru a se face verificari periodice și dorim includerea în regulamentul de autorizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă pe raza municipiului Suceava, a unei dovezi de verificare de catre DSP (proces verbal de control, autorizatie sanitară, certificat de conformitate, notificare, etc.). Totodată, precizăm că, începand din 1 ianuarie 2021, persoanele fizice si juridice care efectuează activități de coafură și alte activități de înfrumusețare sunt obligate să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică la DSP Suceava.

Vrem să trăim într-un mediu sigur și protejat, dar iată că împrejurări mai presus de noi au lovit puternic un nivel de siguranță pe care îl consideram câștigat. Ne dorim ca agenții economici să revină la un nivel de activitate cât mai bun, oferind produse și servicii de calitate, care să readucă la normal viața comunității. Acest deziderat se poate atinge doar cu sprijinul întregii comunităti, de aceea, stimați suceveni, vă invit să imi trimiteti sugestii, impresii si sesizări pe adresa de mail teodora.munteanu@primariasv.ro pentru a creste operativitatea comunicării. Mă voi deplasa personal pentru a vedea modul de rezolvare a solicitărilor dumneavoastră. Îmi doresc să vă întâlnesc sănătoși, în vremuri mai bune!

Cu stimă,

Teodora Munteanu, viceprimar al municipiului Suceava