Cum arată casa visurilor tale?

BUCURESTI - 2 iunie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Casa visurilor tale trebuie să-ți exprime personalitatea și stilul, să-ți raspundă tuturor nevoilor și să iți ofere confortul autentic al unui cămin. Indiferent de stilul pe care îl vei aborda în amenajarea casei visurilor tale, este important să îți lași amprenta persoanlă asupra acesteia.

VreauCovor.ro

VreauCovor.ro

În continuare vom prezenta câteva aspecte de care să ții cont în amenajarea casei visurilor tale.

Alegerea mobilierului

Partea principală a decorării casei constă în alegerea mobilierului. Alegerea acestuia trebuie să fie inspirată, să se încadreze în stilul și bugetul dorit, deoarece este o achiziție costisitoare, pe termen lung.

Când alegi mobilierul trebuie să iei în considerare scopul fiecărei încăperi, dormitorul îndeplinește alte sarcini comparativ cu sufrageria. De asemenea, stilul tău de viață îți va pune amprenta asupra alegerilor de mobilier. Dacă ai copii sau animale de companie, o canapea de piele, de exemplu, nu este oportună.

Alegerea elementelor de decor potrivite 

Decorațiunile pot influența semnificativ aspectul unei încăperi, având capacitatea de a transforma o cameră rece și sobră într-un loc plăcut, cald și primitor. Decorațiunile sunt mai mult decât obiectele menite să ocupe spațiile goale din casă, acestea sunt elemente ce exprimă gustul, stilul personal și accentuează atmosfera unei camere. Indicația principală în alegerea decorațiunilor este încadrarea acestora în stilul existent prin completarea designului și coloristicii încăperii.

În acest sens, covoarele sunt piesele de decor ce au cea mai mare influență asupra decorului unei încăperi. Un covor bine poziționat poate transforma vizual întreaga suprafață, poate accentua mobilierul și da senzația unui interior cu totul nou.

Te poți folosi de un covor modern pentru a da viață încăperilor în care îți petreci cel mai mult timp, cum sunt livingul sau dormitorul. Covoarele sunt elemente de decor ce au și rol practic, protejează pardoseala și izolează termic și fonic, astfel încât să ai parte de un confort maxim. Amplasate cu atenție, cu condiția să nu ocupe întreaga pardoseală, covoarele pot crea iluzia optică de spațiu mai larg.

Decorarea pereților

În ceea ce privește decorarea pereților, este indicat ca zugrăvirea camerelor să se facă în culori asemănătoare. Un living zugrăvit cu verde, urmat de un dormitor vopsit cu roșu și apoi o bucătărie în tonalități de albastru, nu se vor alinia din punct de vedere vizual.  Nuanțele alese pentru zugrăvirea pereților trebuie să aparțină aceleași palete de culori, mai închise sau mai deschise. Poți alege chiar și culori complementare pentru zugrăvirea casei, cât timp există un echilibru cromatic care formează un tot unitar.

În decorul pereților te poți folosi și de tapet prin alăturarea culorilor solide ale vopselei, printul tapetului poate fi evidențiat. Sau dimpotrivă, poți opta pentru decorarea exclusivă cu tapet a pereților. Recomandarea noastră este ca atunci când folosești imprimeuri diferite, să alegi nuanțe cu aceeași intensitate.

Maximizarea spațiului 

Piesele de mobilier și decor alese nu trebuie să aglomereze inutil spațiul camerelor, poți opta pentru mobila strict necesară și rafturi ori alte spații de depozitare pentru a plasa obiectele mult mai eficient. Mobilierul funcțional este ideal pentru maximizarea spațiului disponibil, deoarece oferă senzația de loc aerisit și lasă lumina naturală să pătrundă în cameră.

Amenajarea unei locuințe de vis nu este o sarcină ușoară, însă cu o doză necesară de creativitate și reguli esențiale, general valabile, putem compune nota de armonie unică pe care ne-o dorim. Dacă te identifici cu o dorință profundă de a decora locuința cu elemente deosebite și rezistente, specialiștii VreauCovor.ro sunt gata să răspundă întrebărilor și să-ți ofere cele mai calitative covoare de pe piață.