Cum să calculezi cantitatea necesară de gresie și faianță pentru o încăpere?

BUCURESTI - 15 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Retail

Plănuiți să renovați casa sau pur și simplu să schimbați gresia și nu știți cum să calculați ce cantitate aveți nevoie?
Pentru a determina cantitatea de plăci necesară lucrării, este indicat să știți cum ar trebui să calculați pentru a obține rezultatul mult dorit.

baie decorată

baie decorată

 Nu trebuie să îți depășești bugetul pentru a materializa cele mai spectaculoase idei de design interior.  

Sigma XXL

Astfel, veți ști cum să evitați eventuale pierderi prin distribuirea abuzivă a bugetului pentru cantități inutile, care nu vă vor aduce niciun fel de folos, sau, în cel mai rău caz, să aveți o cantitate insuficientă, pe care nici să nu o mai puteți găsi, mai ales în cazul în care plăcile alese sunt produse în ediție limitată sunt extrem de rare. 

Pentru a evita astfel de neplăceri, vă punem la dispoziție câteva sfaturi utile pentru a evalua corect cantitatea de gresie necesară.

Primul pas: calculați suprafața de acoperire 

Pentru a măsura suprafața de placat, aveți nevoie de un metru, iar calculul este foarte simplu: înmulțiți lungimea cu lățimea camerei. Rezultatul vă va oferi suprafața de acoperit în metri pătrați.

Exemplu: în cazul în care încăperea unde urmează a fi montată gresia măsoară 6 m lungime și 4,5 lățime, calculul este 6 x 4,5 = 27m².

În cazul în care doriți să placați un perete, măsurile de luat sunt: lățimea și înălțimea. Suprafața se calculează prin înmulțirea înălțimii suprafeței (întreaga secțiune a peretelui sau doar o parte, conform planului decorativ) cu lățimea. Dacă peretele care trebuie acoperit are deschideri (uși sau geamuri), nu uitați să scadeți suprafața din calculul final. Prin urmare, metoda de calcul este următoarea: (înălțimea x lățimea) - zona deschiderilor.

Exemplu : pentru un perete de 2,25 m înălțime cu 4m lățime și care include o ușă 2m x 0,90m, calculul este: (2,25 x 4) - (2 x 0,90) = 7,20m².

După calcularea suprafeței, trebuie să calculați numărul de plăci necesare.

Pasul doi: calcularea numărului de plăci

Primul calcul care trebuie făcut este de a determina suprafața în metri pătrați pe care o va ocupa o placă în funcție de dimensiunile sale. Formula este următoarea: lungimea x lățimea plăcii în cm, apoi împărțiți la 10.000.

Exemplu: dacă vă gândiți să cumpărați plăci de 30 x 30 cm pentru pardoseală, calculul este: (30 x 30): 10.000 = 0,09. Dacă doriți să cumpărați plăci de 15 x 15 cm pentru perete: (15 x 15): 10.000 = 0,0225.

Pentru a defini numărul de plăci ce va trebui cumpărat, metoda de calcul este: suprafața de placat în m² împărțit la suprafața ocupată de o placă în m².

Exemplu: Pentru o suprafață de 27m² cu plăci de 30 x 30 cm: 27 / 0,09 = 300 plăci. Pentru ca un perete de 7,20 m² să fie acoperit cu plăci de 15 x 15 cm: 7,20 / 0,0225 = 320 plăci.

Atunci când instalați gresia, unele plăci trebuie tăiate și se pot sparge ușor. Pentru posibilele montări eșuate, sau eventuale accidente, adăugați 10% mai multe plăci la rezultatele obținute sau chiar mai mult (până la 15%). Veți avea garanția că se va finaliza proiectul cu același tip de plăci (format, culoare și model). 

Pasul trei: luați în considerare părerea specialiștilor

Pentru a face o alegere corespunzătoare, atât din punct de vedere al materialelor, cât și din punct de vedere al cantătiții necesare de materiale, gresie și faianță sau alte elemente decorative, specialiștii Sigma XXL dețin cunoștințe vaste despre minunatul domeniu al renovărilor și amenajărilor interioare. Iar dacă nu sunteți încă hotărâți ce tip de gresie sau faianță să folosiți, pe sigmaxxl .ro veți descoperi o gamă variată de modele, nuanțe și texturi, rezistente și dedicate celor mai exigente gusturi.

În concluzie, fiecare etapă a amenajărilor interioare trebuie tratată cu responasibilitate și atenție pentru a obține un rezultat demn de apreciat. Intrați chiar astăzi în contact cu specialiștii Sigma XXL și materializați visul de a avea cel mai minunat decor interior. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/cum-sa-calculezi-cantitatea-necesara-de-gresie-si-faianta-pentru-o-incapere