Importanța părinților în succesul copiilor: Cum îl poți motiva pe cel mic să reușească în viață?

BUCURESTI - 27 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Retail

Una dintre principalele preocupări ale părinților, încă din primii ani de viață ai celor mici, se referă la metodele esențiale de motivare a copiilor. În ultimul timp, mai ales dacă luăm în calcul condițiile impuse de societatea modernă, devine din ce în ce mai greu pentru un părinte să își motiveze copilul spre a lua decizii înțelepte, dar și spre a alege un drum de succes în viață.

Ghiozdănele Super Cute Kido Albinuță

Ghiozdănele Super Cute Kido Albinuță

 Profită de ofertele noastre! Săptămâna aceasta ai Ghiozdănelele Buburuză și Mini Buburuză la un preț special! 

Super Cute Kido

Cu toate că vrei doar ce e mai bine pentru el, este esențial să nu îi impui acestuia o anumită direcție, pe care ți-ai dori să o urmeze, fără a se abate.

Ce faci spre a-ți ajuta micuțul să se dezvolte și să dobândească motivația necesară pentru a se bucura de succes în următorii ani?  Cum îi insufli acestuia, încă din perioada copilăriei, dorința de a-și propune cât mai multe scopuri în viață, pe care să le și atingă, mai apoi? Hai să vedem în rândurile următoare principalele metode la care poți apela în acest sens:

Fii acel gen de părinte care deschide drumuri pentru copilul său

Atât încercările de a-i controla celui mic fiecare decizie, cât și ignorarea oricărui semnal transmis prin comportamentul său nu sunt deloc indicate. În schimb, te sfătuim să te implici cât mai activ în activitățile copilului, analizând modul în care școala, prietenii, activitățile de natură extracuriculară sau hobby-urile își pun amprenta asupra personalității sale.

De asemenea, indiferent de context, prezintă-i, ori de câte ori ai ocazia, variantele pe care tu le cosideri ca fiind corecte, însă, în final, nu uita că alegerea îi aparține!

Copiii trebuie lăsați și încurajați să își asume riscuri

Cu toate că fiecare părinte are tendința de a-și proteja cât mai mult copilul, de cele mai multe ori, este esențial pentru buna sa dezvoltare ca acesta să se confrunte singur cu anumite dificultăți.

În acest fel, va învăța să identifice riscurile, să și le asume și, în cele din urmă, să acumuleze noi experiențe de folos în viață.

Recompensarea distractivă a copilului

Ce micuț nu apreciază recompensele? Ei bine, dacă obișnuiești să i le oferi prea des, nu vei face decât să îi scazi motivația, indiferent despre ce tip de activitate este vorba.

Spre exemplu, în cadrul magazinului online www.supercutekido.ro, este disponibilă tabla de recompense copii, astfel încât motivarea celor mici să devină pe cât se poate de distractivă atât pentru părinți, cât și pentru copii. Stârnește-i curiozitatea micuțului tău, alegând o metodă de recompensare interesantă, care să îl atragă, dar simultan, să îl și responsabilizeze mai mult.

Totodată, tot pe supercutekido.ro ­– magazinul online preferat al părinților, ești întâmpinat de numeroase alte articole interesante pentru copii, începând de la ghiozdane copii, saci de dormit din pluș, truse de desen și table magnetice.

Tu cum îți motivezi copilașul spre a face alegerile cele mai bune pentru propria sa dezvoltare? Nu uita că părinții joacă un rol esențial în acest sens, fiind adevărate modele de urmat pentru cei mici.