Noi reguli pentru deținătorii saloanelor și frizeriilor: Solicitarea certificării conformității cu normele de igienă până în luna februarie 2020

BUCURESTI - 23 ianuarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Meseria de frizer sau de coafor este una deosebit de satisfăcătoare, mai ales dacă îți place ceea ce faci și mergi în fiecare zi la locul de muncă cu plăcere. Cine nu se simte mai bine atunci când știe că a contribuit câtuși de puțin la fericirea unei alte persoane? Ei bine, într-un salon de înfrumusețare sau de frizerie, zâmbetul apare constant pe buzele clienților, după ce își schimbă radical aspectul sau doar își îmbunătățesc look-ul.

barber store

barber store

 Pentru a-ți practica meseria de frizer sau coafor în siguranță, ține cont de condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru obținerea reautorizării.  

Barber Store

Ca în fiecare început de an, luna ianuarie 2020 vine cu necesitatea de reînnoire a stocului de produse profesionale pentru îngrijirea părului, de înlocuire a mobilierului deteriorat sau de completare a ustensilelor profesionale pentru tuns și coafat. Toate acestea pot fi obținute cu ajutorul unui singur click, atunci când colaborezi cu un furnizor potrivit, așa cum este magazinul online barber-store.ro, care iese în întâmpinarea experților din domeniu cu o gamă de produse profesionale, ale unor branduri de renume

Totuși, noul an mai vine pentru proprietarii de frizerii și de saloane de înfrumusețare și cu noi reguli. Este vorba despre solicitarea direcțiilor de sănătate publică abilitate a certificării conformității cu normele de igienă și de sănătate publică, în vederea reautorizării, conform unui act normativ nou, ce a intrat în vigoare începând cu luna ianuarie 2020. 

Ordinul Ministerului Sănătății numărul 15/2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei, ce a fost publicat pe data de 14 ianuarie 2020 în Monitorul Oficial presupune ca „într-un termen de treizeci de zile de la intrarea sa în vigoare, toate persoanele fizice sau juridice ce desfășoară activități de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație și activități de coafură și alte activități de înfrumusețare, să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București sau serviciile din cadrul ministerelor cu rețea proprie, după caz”, conform informării din partea Direcției Județene de Sănătate a județului Timiș. 

Așadar, data limită este cea de 13 februarie 2020, timp în care antreprenorii din acest domeniu se pot informa corespunzător. 

Conform unui ordin mai vechi, titularii activităților de coafură, frizerie sau alte activități specifice înfrumusețării puteau obține reautorizarea privind certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică, la cerere, în vederea evaluării conformității cu reglementările legale privind sănătatea publică pentru obiective în funcțiune, în baza unei declarații pe proprie răspundere. În prezent, noile prevederi legislative constituie o obligativitate din acest punct de vedere, care se aplică tuturor proprietarilor de frizerii și saloane de înfrumusețare. 

Prin urmare, dacă activezi în acest domeniu, este necesar nu doar să respecți termenul limită pe care l-am amintit în rândurile de mai sus, ci și să îndeplinești toate condițiile necesare obținerii reautorizării.