Procedura de repatriere a decedaților din Austria pe înțelesul tuturor

Suceava - 28 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Potrivit statisticilor, în fiecare an mor aproximativ 2500 de români peste hotare. Indiferent de natura decesului, această veste este extrem de tulburătoare, fiind un adevărat șoc pentru persoanele din familie și pentru apropiați.

 Repatrierea decedaților în țara natală este un proces care necesită seriozitate, responsabilitate și empatie. 

eRepatriere

În situația în care o persoană decedează în străinătate, există o mulțime de decizii ce trebuie luate, dar și o serie de acte care trebuie întocmite. De regulă, timpul pentru îndeplinirea acestor proceduri este destul de scurt, motiv pentru care nu toate familiile reușesc să se încadreze. 

Pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel drag, respectând obiceiurile și tradițiile românești, rudele sale trebuie să colaboreze cu o firmă specializată în repatrierea decedaților din Europa, care respectă regulile naționale și internaționale impuse prin lege.  

Spre exemplu, reprezentanții de la eRepatriere .ro nu preiau doar sarcina de a întocmi documentația aferentă sau de a furniza un sicriu special, ci prestează și servicii de repatriere a defuncților din numeroase țări europene, precum: Austria, Italia, Germania, Ungaria, Olanda, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii.  

Ce presupune repatrierea decedaților din Austria? 

În primul rând, după ce decesul a fost constatat, se întocmesc următoarele documente necesare pentru repatrierea decedaților din Austria: Certificatul Constatator al Decesului, Certificatul de Îmbălsămare, Certificatul de Deces Internațional (sau, în funcție de situație, Certificatul de Deces Românesc), Pașaportul Mortuar, Autorizația pentru transportul internațional pe cale terestră a trupului neînsuflețit, respectiv actele de stare civilă ale defunctului. 

Totodată, sicriul în care se va efectua transportul funerar trebuie să fie confecționat din lemn și zinc, dar și să îndeplinească cerințele de calitate solicitate de legislația din Austria.  

Așa cum am menționat mai sus, cei de la eRepatriere.ro își asumă și această responsabilitate, în așa fel încât trupul lipsit de suflare să ajungă fără probleme la familia sa. De altfel, echipa eRepatriere.ro este dotată cu autospeciale omologate în baza legislației aflată în vigoare, destinate efectuării în condiții de maximă siguranță a repatrierii decedaților. 

Întrucât ritualul de înmormântare înseamnă numeroase cheltuieli pentru rudele îndurerate, multe familii se stresează din prisma costurilor pe care procedura de repatriere a decedaților din Austria le implică.  

Deși tariful transportului funerar internațional se calculează în funcție de distanța ce trebuie parcursă, de sumele necesare pentru eliberarea documentelor, dar și de prețul sicriului sau al îmbălsămării, reprezentanții de la eRepatriere.ro își arată constant empatia față de persoanele îndoliate. 

Cât durează procedura de repatriere? 

Atât preluarea trupului neînsuflețit, cât și transportul său până la locația indicată de familie durează aproximativ 72 de ore, alături de cei de la eRepatriere.ro. Totuși, în cazul în care cauzele decesului nu sunt cunoscute, investigațiile desfășurate pentru elucidarea lor pot decala timpul estimat pentru acest proces. 

Așadar, dacă și tu te confrunți cu o astfel de situație dureroasă, nu ezita să apelezi la o firmă specializată, care dispune de experiență în repatrierea decedaților din țările europene. Pe erepatriere.ro vei găsi toate detaliile de care ai nevoie pentru a transporta trupul neînsuflețit al persoanei ce a decedat în condiții sigure, dar și într-un interval de timp scurt!  

Cu peste 11 ani de experiență în domeniu, cu un nivel înalt de profesionalism, dar și cu responsabilitate deplină, echipa eRepatriere.ro este alături de familiile îndurerate în aceste momente grele! 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecom-digital/procedura-de-repatriere-a-decedatilor-din-austria-pe-intelesul-tuturor