Repatrierea decedaților în contextul Covid-19

BUCURESTI - 13 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail

Statisticile recente arată că numărul de persoane decedate expatriate în România a crescut semnificativ, iar dintre acestea, 40% reprezintă victime ale noului virus. Eden Barabant își desfășoară activitatea în mod normal în această perioadă dificilă în care serviciile oferite sunt atât de căutate.

eRepatriere.ro

eRepatriere.ro

 Pierderea unei persoane dragi este un moment greu din viața oricărui om. Noi iți oferim tot sprijinul pentru a trece mai ușor peste aceste clipe grele! 

Eden Barbant

Repatrierile și înmormântările au devenit mult mai complicat de realizat datorită măsurilor și restricțiilor impuse de autorități în acest context. Evenimentele tragice nu țin cont de împrejurări, din păcate. Dacă ați suferit o pierdere în familie, încă puteți să înmormântați persoana dragă în țara natală dacă apelați la o firmă de repatriere decedați.

Contextul pandemiei a făcut ca Direcția de Sănătate Publică (DSP) să adauge reguli pentru gestionarea deceselor produse de coronavirus. Din decembrie 2020, DSP a impus obținerea de autorizații pentru prestatorii de servicii funerare ce se ocupă cu preluarea și manipularea decedaților infectați cu Covid-19.

Eden Barabant deține o astfel de autorizație, ce atestă că respectă toate normele legale și deține echipament și mașini de transport conforme.

În această perioadă protocolul de manipulare al decedaților prevede reguli mult mai stricte de igienă și protecție. Maxim doi membri ai familiei pot vedea trupul defunctului, înainte de înmormântare, și asta doar în cazul în care sunt protejați cu echipament de protecție. În final trupul neînsuflețit este introdus în saci, dezinfectat cu biocide, și transferat în sicriul sigilat. Transportul defunctului se face într-o mașină specială, frigorifică, pentru a asigura siguranța condițiilor de transport.

Demersurile legale sunt destul de complicate iar din perspectiva unei persoane fizice, acest lucru devine chiar mai dificil în contextul pandamiei globale. La acest fapt adăugăm și că legislația diferă de la o țară europeană la alta. Din acest motiv, o firmă de servicii funerare de repatriere devine cea mai bună soluție

Indiferent de motivul morții, fie coronavirus sau o altă cauză, Eden Barabant oferă servicii de repatriere în siguranță.

În ceea ce privește costurile serviciilor de repatriere, alegerea unei firme din România garantează din start un preț mai scăzut. Totuși trebuie să fiți atenți să nu cădeți în capcana unui preț scăzut oferit de unele firme.

Un preț prea scăzut ar trebuit să dea de bănuit cu privire la legalitatea procedurilor efectuate precum și la deținerea tuturor licențelor necesare pentru eliberarea actelor și transportul internațional.

O firmă ce oferă servicii profesionale vă va comunica în scris, prin email, sau la telefon prețul serviciilor, în mod detaliat. Iar aceste tarife vor fi fixe și nu vor fi modificate de la o zi la alta.

Călătoriile sunt riscante în această perioadă iar majoritatea țărilor europene au impus restricții în acest sens. Eden Barabant se ocupă de toate aspectele legale, inclusiv birocrația ce vine cu această activitate și depune eforturi pentru a obține documentele necesare și a aduce defunctul alături de familie în timp util.

Nimeni nu își dorește un astfel de eveniment în viața sa, însă atunci când se întamplă, vrem ca situația să fie rezolvată cu profesionalism și responsabilitate. Eden Barabant poate oferi toate aceste lucruri și experiența a zeci de cazuri gestionate cu succes.